Turistička agencija

Turistička agencija Alexandria Travel

Putujte pod srećnom zvezdom

Vaskrs/1.Maj / Vaskrs u JašijuKo bi mogao iskazati sve trudove, i patnje, i muke, i iskušenja demonska, koja pretrpe sveta Paraskeva u toku mnogih godina? Ko bi mogao znati koliko je ona suza prolila, i koliko uzdaha k Bogu poslala? Ko bi mogao opisati njene svakodnevne borbe koje je sa telom, sa pomislima, i sa đavolima vodila dok ih nije potpuno pobedila? - Jedino svevideći Bog, jer je samo On mogao videti i znati sve njene podvige. Tamo u nje ne beše brige o taštim stvarima ovoga sveta: ona se brinula jedino o očišćenju svoje duše o odgovoru na budućem sudu, i o susretu sa Nebeskim Ženikom. "Tebe, Ženiče moj, tražim", - govoraše prepodobna Paraskeva, i stalno imađaše na umu reči iz Pesme nad pesmama: Pokaži mi se ti koga ljubi duša moja (1, 6).

Iz žitija Svete mati Paraskeve

 

Čovek je večiti putnik, a život na zemlji je putovanje kroz neizvesnost bez putokaza i kompasa. Za hrišćane jedini pouzdani kompas je naš Spasitelj, koji je rekao: Ja sam put! Putokazi na tom putu su naše svetinje – manastiri i crkve. To su naša duhovna odmorišta i skloništa. U njima osećamo duboki mir duhovni, kakav se nigde osetiti ne može. Stil i sklad njihovih skromnih i nenametljivih zdanja, hramova i konaka, ne označava oholost i nasilje, već mir, krotost, smernost, tišinu, šaptanje i molitvu. Njima u pohode dolazimo iz udaljenih mesta, a u nedrima i njihovom krilu osećamo toplinu roditeljskog doma. Jedan posve drugačiji nezemaljski svet skriva se iza tih drevnih zidina, kao iza neke meke i tanane zavese. Naše svetinje izražavaju dušu i tvorački duh i veru i viziju naših svetih predaka od Stefana Nemanje i Svetog Save pa sve do današnjih dana.

Zašto majka Crkva svojoj deci preporučuje poklonička putovanja?

Zato što su hodočašća hrišćanskim svetinjama put ka sebi. Traženje sebe u sebi. Traganje za svetlošću i plavim prostorima u našoj duši i našem srcu. Kad to nađemo našli smo sve.Tad možemo objaviti svima i sebi:

Nismo živeli uzalud!

Vladika Nikolaj VelimirovićCena: 115 €

Cena  aranžmana je izražena u eur po osobi, plaća se u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan plaćanja.

Aranžman obuhvata :

•prevoz autobusom turističke klase (visokopodni,klima,audio/video oprema) na navedenim relacijama

•smeštaj na bazi 2 noćenja sa doručkom u hotelu 3* ( ½, ½ + 1 standardnim  sobama) •razgledanja i obilaske po programu

•troškove organizacije i vođstva puta

•usluge stručnog pratioca grupe tokom putovanja

Aranžman ne obuhvata :

•putno osiguranje

•individualni troškovi

•doplata za 1/1 sobu 70 €

Uslovi  plaćanja :

•40% prilikom rezervacije, ostatak 20 dana pre putovanja

•40% prilikom rezervacije, ostatak na četiri mesečne rate čekovima građana bez uvećanja

•Platne ( visa, maesto, master, dina) i kreditnim karticama Bance Intese na rate bez uvećanja

•Uplatom na tekući račun firme na osnovu izdatog predračuna

 

Kalkulacija je rađena za najmanje 40 putnika.

Usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska.

Organizator putovanja je Turistička agencija „Alexandria Travel", licenca OTP 219/2020., kategorija A 25 izdata 01.02.2020. godine. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja. Molimo Vas da Opšte uslove putovanja pažljivo pročitate.

 

OPIS HOTELA:

http://www.hotelmoldovaiasi.ro/

 Vaskrs u Jašiju

17.04.2020.-21.04.2020.

1.dan Veliki Petak

Polazak iz Beograda u 12:00 h. Lagana dnevna i noćna vožnja kroz Srbiju i Rumuniju uz usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja graničnih formalnosti.

2. dan Velika Subota

Dolazak u Jaši u ranim jutarnjim časovima. Odlazak u Sabornu crkvu na poklonjenje moštima Svete Petke. Poseta manastiru Sv.Tri Jerarha koji je podignut 1635 god. To je mesto gde su ranije boravile mošti Svete Petke. Prisustvovanje Svetoj liturgiji u Sabornoj crkvi kraj moštiju Svete Petke. Smeštaj u hotel, slobodno vreme.

U kasnim večernjim časovima odlazak na Vaskršnju Liturgiju u Sabornu crkvu. Noćenje.

3. dan Vaskrs

Doručak. Odlazak u Sabornu crkvu na večernje ljubavi kraj moštiju Svete Petke. Poseta manastiru Hadambu koji je podignut 1659 godine. U manastiru se nalazi čudotvorna ikona Presvete Bogorodice koja je proplakala usled požara u manastiru. Odlazak u manastir Galata. Odlazak u manastir Četecuja koji je podignut izmedju 1669 i 1979 godine. Odlazak u hotel, noćenje.

4. dan Vaskršnji Ponedeljak

Doručak. Odlazak u Sabornu crkvu na Svetu Liturgiju kraj moštiju Svete Petke. Slobodno vreme i povratak za Beograd.

5. dan Vaskršnji Utorak

Dolazak u Beograd u jutarnjim časovima.

Gde se nalazimo?
Prijatelji agencije

Prijatelje putem maila obaveštavamo o svim akcijama, popustima i poklonima naše Agencije. Pratite naše svakodnevne objave na Facebook stranici. Budite naš prijatelj!

Želim da budem prijatelj agencije
Autobuski prevoz

Dobrodošli na zvaničnu internet prezentaciju turističke agencije Alexandria Travel.

Svi podaci na sajtu su informativnog karaktera. Za detaljne informacije molimo pozovite agenciju.

(011) 630-11-20, (011) 630-11-21
(060) 630-11-20, (060) 630-11-21
agencija@alexandria.rs
Simina 21, Beograd
Radno vreme 09-15h, subotom ne radimo

www.draganel.com