Turistička agencija

Turistička agencija Alexandria Travel

Putujte pod srećnom zvezdom

Poklonička putovanja / Svetinje Karpata-Mukačevo i HustCena: 79 eur

Cena  aranžmana je izražena u eur po osobi, plaća se u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan plaćanja.

Aranžman obuhvata

 • prevoz autobusom turističke klase (visokopodni,klima,audio/video oprema) na navedenim relacijama
 • smeštaj na bazi 1 noćenja u hotelu (1/2, 1/2 + 1, 1/3 i 1/4 standardnim sobama) 
 • razgledanja i obilaske po programu
 • troškove organizacije i vođstva puta
 • usluge stručnog pratioca grupe tokom putovanja

Aranžman ne obuhvata

 • putno osiguranje 
 • individualni troškovi

Uslovi  plaćanja

 • 40% prilikom rezervacije, ostatak 20 dana pre putovanja
 • 40% prilikom rezervacije, ostatak na četiri mesečne rate čekovima građana bez uvećanja
 • Platne ( visa, maesto, master, dina) i kreditnim karticama Bance Intese na rate bez uvećanja
 • Uplatom na tekući račun firme na osnovu izdatog predračuna

Kalkulacija je rađena za najmanje 40 putnika.

Usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska.

Organizator putovanja je Turistička agencija „Alexandria Travel", licenca OTP 219/2020 izdata 01.02.2020. godine. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja. Molimo Vas da Opšte uslove putovanja pažljivo pročitate.MISIONARSKIM STOPAMA AVE JUSTINA I SV. DOSITEJA ZAGREBAČKOG

Datum u pripremi

Cena: 79 eur

 

 

1. dan   Beograd

Polazak iz Beograda u 19h. Noćna vožnja kroz Madjarsku i Ukrajinu uz usputna zadržavanja radi odmora i graničnih formalnosti.

 

2. dan   Rakošino-Mukačevo-Hust

Dolazak u Rakošino. Odlazak u manastir Pokrova Presvete Bogorodice. Odlazak u Mukačevo i poseta manastiru Svih svetih (u manastiru se nalaze čestice moštiju Sv. Serafima Sarovskog, Matrone moskovske i Sv. Pantelejmona; čudotvorna ikona Majke Božije “Svih Žalosnih Radost”). Odlazak u Manastir Sv. Nikolaja (sedište mitropolita mukačevo-užgorskog u kojem su sahranjeni mnogi poznati episkopi ovog kraja; najveća svetinja manastira su mošti Sv. Mojsija ugrina; u manastiru se čuvaju i delovi moštiju Sv. Alekseja karpatoruskog, Sv. Gavrila sedmojezerskog (Kazanjski kraj) i Sv. Jova ugolskog).Odlazak u Kust i smeštaj u hotel. U popodnevnim časovima odlazak na bdenije u Saborni hram Sv. Kirila i Metodija. U hramu se nalazi kopija ikone Mlekopitateljice sa Sv. Gore, veliki deo moštiju Sv. Alekseja Tota, mošti Sv. Alekseja karpatoruskog  i  Jova ugolskog, kao i mošti  Sv. Dositeja zagrebačkog (Vasića) koji je bio episkop na ovim prostorima u vreme kada je Hust pripadao Srpskoj crkvi (do 1949. godine). Slobodno vreme. Noćenje.

 

3. dan   Hust- Iza

Odlazak u Izu u manastir Svetog Nikolaja gde ćemo prisustvovati Svetoj Liturgiji. U manastiru se nalaze mošti Sv. Alekseja karpatoruskog. Sv. Aleksej je bio pobornik povratka u pravoslavnu veru čitavog karpatskog kraja. Od XVII veka do početka XX veka u ovim krajevima nije bilo pravoslavnih. Zahvaljujući naporima Sv. Alekseja preko 300 000 vernika je napustilo uniju i prešli  u Pravoslavlje. U toj misiji učestvovali su i srpski svetitelji Sv. Justin ćelijski i Dositej zagrebački.

Polazak za Srbiju i vožnja kroz Ukrajinu i Madjarsku.

4.dan   Beograd

Povratak u Beograd u ranim jutarnjim časovima.

(011) 630-11-20, (011) 630-11-21
(060) 630-11-20, (060) 630-11-21
agencija@alexandria.rs
Simina 21, Beograd
Radno vreme 09-20h, subotom 09-15h

www.draganel.com