Turistička agencija

Turistička agencija Alexandria Travel

Putujte pod srećnom zvezdom

Poklonička putovanja / Sofija i Rilski manastir"Iz mladosti zavolevši Gospoda, Jovan po smrti roditelja razdade siromasima i bolesnicima svoje imanje, nasleđeno od roditelja, zamonaši se, i samo sa jednom kožnom haljinom na sebi napusti svoj rodni kraj i udalji se u jednu divlju goru, i tu se u jednoj pećini počne podvizavati. Pretrpeo je tu mnoge napasti od demona i od ljudi, od razbojnika i od svojih srodnika. Potom se preseli u planinu Rilsku, i nastani u jednom šupljem drvetu. Hranio se samo travom, i bobom, koji tu u blizini počne rasti po Božjem promislu. Mnoge godine on nije video lica čovečjeg, dok ga, opet po Božjem promislu, ne otkriju čobani, koji su tragali za svojim izgubljenim ovcama. Tako se svetitelj pročuje među ljudima, i ljudi mu počnu dolaziti gražeći pomoći u bolestima i mukama.

Mnogi su dolazili k njemu sa svojim bolesnicima, i bolesnici su dobijali zdravlje svetiteljevim molitvama. Jedan čovek u kome već nekoliko godina bejaše nečisti duh, videći ljude gde idu u Jovanovu pustinju, pođe za njima. A kada dođe na kilometar od Rilske pustinje, on pade na zemlju i stade vikati: "Ne mogu da idem dalje, peče me oganj". Sanutnici svezaše tog jadnika, odvukoše ga k prepodobnom i moljahu ga da ga isceli. Deco moja, reče im prepodobni, to nije u mojoj moći, ja sam slab čovek kao i vi: njega samo Bog može isceliti. - No oni ga neodstupno moljahu, i pustinjak se pomoli Bogu za njega, i bolesnik najednom postade zdrav, i svi proslaviše Boga".

iz žitija prepodobnog Jovana RilskogCena: 69 eur

Specijalna cena: 59 eur

Cena  aranžmana je izražena u eur po osobi, plaća se u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan plaćanja.

 

Aranžman obuhvata :

 • prevoz autobusom turističke klase (visokopodni,klima,audio/video oprema) na navedenim relacijama
 • smeštaj na bazi 1 noćenja sa doručkom u hotelu 3* ( ½, ½ + 1 standardnim  sobama)
 • razgledanja i obilaske po programu
 • troškove organizacije i vođstva puta
 • usluge stručnog pratioca grupe tokom putovanja

 

Aranžman ne obuhvata :

 • putno osiguranje
 • individualni troškovi
 • Doplata za 1/1 sobu 25 eur

 

Uslovi  plaćanja :

 • 40% prilikom rezervacije, ostatak 20 dana pre putovanja
 • 40% prilikom rezervacije, ostatak na tri mesečne rate čekovima građana bez uvećanja
 • Platne ( visa, maesto, master, dina) i kreditnim karticama Bance Intese na rate bez uvećanja
 • Uplatom na tekući račun firme na osnovu izdatog predračuna

 

Kalkulacija je rađena za najmanje 40 putnika.

Usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska.

Organizator putovanja je Turistička agencija „Alexandria Travel", licenca OTP 219/2020 izdata 01.02.2020. godine. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja. Molimo Vas da Opšte uslove putovanja pažljivo pročitate.

 

OPIS HOTELA

https://hotelrila.bg/Sofija (sa posetom Rilskom manastiru)

 

Datum u pripremi

 

1. dan 

Polazak iz Beograda u 21:00 h. Lagana noćna vožnja kroz Srbiju uz usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja graničnih formalnosti.

2. dan 

Dolazak u Rilski manastir koji se nalazi na 117 km od Sofije u dubokoj dolini Rilske reke.

Prisustvovanje Svetoj Liturgiji. Rilski manastir je najveća i najpoznatija srednjovekovna svetinja Bugarske. Nalazi se na planini Rila, čuvenom bugarskom nacionalnom parku na nadmorskoj visini od preko 1000 m. Poklonjenje moštima Sv. Jovana Rilskog i slobodno vreme u manastiru.

Nastavak putovanja prema Sofiji. Dolazak u Sofiju u popodnevnim časovima i smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

3. dan 

Doručak. Prisustvovanje Svetoj Liturgiji u Crkvi Sv. Nedelje gde se nalaze mošti Svetog srpskog kralja Milutina Nemanjića. Obilazak crkve Sv. Georgija (Rotonda), crkve Sv. Nikole i Sv. sabornog hrama Sv. Aleksandra Nevskog. Slobodno vreme. U popodnevnim časovima polazak za Beograd.

Dolazak u Beograd u večernjim časovima.

 

 

Gde se nalazimo?
Prijatelji agencije

Prijatelje putem maila obaveštavamo o svim akcijama, popustima i poklonima naše Agencije. Pratite naše svakodnevne objave na Facebook stranici. Budite naš prijatelj!

Želim da budem prijatelj agencije
Autobuski prevoz

Dobrodošli na zvaničnu internet prezentaciju turističke agencije Alexandria Travel.

Svi podaci na sajtu su informativnog karaktera. Za detaljne informacije molimo pozovite agenciju.

(011) 630-11-20, (011) 630-11-21
(060) 630-11-20, (060) 630-11-21
agencija@alexandria.rs
Simina 21, Beograd
Radno vreme 10-18h, subotom 09-15h

www.draganel.com