Turistička agencija

Turistička agencija Alexandria Travel

Putujte pod srećnom zvezdom

Evropski gradovi / Rim-6 dana“Svi putevi vode u Rim” – glasi stara izreka. Bez obzira na put koji je odabrao, posetilac mora znati da će mu se pružiti prilika da razgleda i proučava istorijsko i umetničko blago svetskih razmera, obzirom da je rimska civilizacija bila velika kolevka zapadne civilizacije. Rim je glavni grad Italije i pokrajine Lazio. Po legendi osnovan je 753. godine p.n.e. Rim je poznat kao "Večni grad" ,"Grad sedam brežuljaka","Prestonica sveta"... Ne propustite posetu Vatikanu, šetnju po Piazza Veneciji, najvećem i najlepšem trgu Rima, obiđite Piazzu Navonu, Španske stepenice ... i obavezno bacite novčić u Fontanu Di Trevi da biste se ponovo vratili u Rim. Grad koji će Vam ostati u nezaboravnom sećanju, grad koji ima jedinstveni splet istorije, neprocenjivih umetničkih vrednosti, tradicije, čari slavne italijanske kuhinje, muzike i neodoljivog šarma, samo su neki od razloga zbog kojih Rim posete milioni turista svake godine.Cena aranžmana:

Polazak iz: Novog Sada i Beograda,Subotice* i duž autoputa Subotica - Novi Sad*  189 eur

Polazak iz: Užica, Čačka, Kragujevca* i duž autoputa Batočina-Beograd*  209 eur

 

PAKET IZLETI za uplate u agenciji: 75 eur

Ova cena uključuje sledeće izlete:

 • Poludnevni izlet za Tivoli sa ulaznicom za Vilu d'Este
 • Program Crkve Rima prema programu, bez karti za metro
 • Posetu Vatikanu i Vatikanskim muzejima sa uključenom ulaznicom za muzeje, slušalicama u muzejima i uslugama lokalnog vodiča

Cena aranžmana uključuje:

 • Prevoz turističkim autobusom visoke turističke klase iz Novog Sada i Beograda (klima/grejanje, audio-video oprema)
 • 3 noćenja sa doručkom (kontinentalni doručak/klasičan način usluživanja ) u hotelu sa 3*** u regiji grada Rima
 • smeštaj u 1/2 ili 1/2+1 sobe sa kupatilom (1/2+1 sobe su sa pomoćnim ležajem koji je manjih dimenzija od redovna dva – fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta ili sl.; što može bitnije ugroziti komfor treće osobe!)
 • Usluge licenciranog turističkog vodiča
 • Panoramski obilazak Rima i pešački obilazak Rima prema programu
 • organizacione troškove putovanja
Minimum za organizaciju prevoza je 4 osobe!
Cena aranžmana ne uključuje:
 • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
 • Obavezno međunarodno zdravstveno osiguranje koje pokriva osiguranu sumu od 30.000 € (može se kupiti u agenciji po ceni od oko 7 € u din. protivvrednosti)
 • Gradsku taksu (Rim, hoteli sa 4* – cca 6 € po osobi i noćenju, odnosno ukupno 18 € za sva tri noćenja) – TAKSE SE UPLAĆUJU U AGENCIJI!
 • Doplata za jednokrevetnu sobu je:  70€

U slučaju da paket izleta nije rezervisan prilikom prijave i plaćen u agenciji, cene fakultativnih izleta za uplatu na licu mesta su:

 • Program „Crkve Rima“ bez uključenih karti za metro – 20 €
 • Izlet za Tivoli sa uključenom ulaznicom za Vilu d'Este – 35 €
 • Posetu Vatikanu i Vatikanskim muzejima sa uključenom ulaznicom za muzeje, slušalicama u muzejima i uslugama lokalnog vodiča – 30 €

USLOVI PLAĆANJA:

PLAĆANJE  SE  VRŠI  U  DINARSKOJ  PROTIVVREDNOSTI  PO  KURSU  UNICREDIT BANKE  ZA EFEKTIVU  NA  DAN  UPLATE

 

 • Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
 • Administrativnom zabranom na platu - 40% se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u evrima i NEMA UVEĆANJA, obračun se vrši po prodajnom kursu Unicredit banke  na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20.10.2019.
 • Platnim i kreditnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO i DINA
 • Intesa kreditnom karticom Visa, Master, Maestro karticama – 50% se plaća prilikom rezervacije, ostatak duga je moguće platiti navedenim karticama najkasnije 15 dana pre polaska na maksimalno 6 mesečnih rata ili do 20.10.2019.
 • Zaposleni u preduzećima koja su članice „Fonda Solidarnosti“ plaćaju  na 12 rata, ukoliko im Fond odobri Ugovor o administrativnoj zabrani
 • U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 40% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 10 ili 20.u mesecu, a najkasnije do 20.10.2019. Za rate koje dospevaju po povratku sa puta, deponuju se čekovi građana kao garancija plaćanja.  Prilikom uplata po povratku sa puta, agencija obračunava ISKLJUČIVO dinarski iznos koji se uplaćuje po prodajnom kursu Unicredit banke na dan primanja novca, a ostatak duga se izražava u eurima. Agencija je u obavezi da po isplati duga za aranžman vrati deponovane čekove vlasniku! Prilikom predavanja čekova kao garancije odloženog plaćanja, agencija će izdati revers o primljenim čekovima.  Ukoliko putnik poveri čekove na realizaciju agenciji, agencija će mu izdati račun

U sve cene je uračunat PDV od 20%

 

OPIS HOTELA:

 

HOTEL „ROMA DOMUS“ 3***, Poncano/Rim  http://www.romadomushotel.com/en/welcome3-2/ ili sličan!

Hotel se nalazi u rimskom naselju Poncano Romano. U blizini hotela nalazi se nekoliko malih restorančića (cca 850 m). Hotel poseduje lobi sa dnevnim boravkom, recepciju otvorenu 24 sata, aperitiv bar, restoran za posluženje obroka, WiFi… Sobe su standard kategorije i sve poseduju kupatilo sa tuš-WC, klima uređaj, mini bar, telefon, TV Cabl.Termini: 28.04.2019.

 

Program putovanja:

 

1. DAN  Polazak iz Užica (Gradski stadion) u 14h, Polazak iz Čačka u 15.30h (Roda centar), Polazak iz Novog Sada (kod lokomotive oko 20h) i Beograda (oko 18.30h). Noćna vožnja preko Hrvatske i Slovenije uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinkih formalnosti.

 

2. DAN  RIM  

Dolazak u RIM u podnevnim satima. Po dolasku sledi panoramski obilazak grada iz vozila „ROMA CITY TOUR“: Koloseum, Cirkus Maksimus, trg Venecije, Lungotevere, Anđeoski zamak, Vatikan… Nakon razgledanja, sledi predah i odlazak u hotel. Smeštaj. Slobodno vreme. Noćenje.

 

3. DAN  RIM  

Doručak.  Polazak ka centru grada. Razgledanje grada pešice: trg Venecije sa monumentom „Il Vittoriano“, Korzo – glavna trgovačka zona grada, Panteon – hram svih Bogova, fontana Di Trevi – jedna od najlepših baroknih fontana na svetu, Španski trg sa čuvenim stepenicama. Ostatak dana slobodan za individualne aktivnosti. Povratak u hotel do 21h. Noćenje.

 

4. DAN  RIM-TIVOLI

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili poludnevni fakultativni izlet do TIVOLIJA, čuvenog rimskog odmarališta za aristokratiju. Po dolasku sledi organizovani obilazak Vile d'Este koja je pripadala istoimenoj rimskoj patricijskoj porodici i koja je čuvena po svojim vrtovima i alejom „100 fontana“. Povratak u Rim. Slobodno vreme u centru grada, ili polazak na fakultativni izlet metroom „crkve Rima“. Obilazak crkve Sv. Petra u okovima u kojoj se nalazi Mikelanđelov Mojsije, potom obilazak crkve Santa Maria Maggiore i obilazak bazilike Sv. Jovana Lateranskog sa svetim stepenicama. Povratak u hotel do 22h. Noćenje.

 

5. DAN  RIM-VATIKAN     

Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak do centra grada. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativna poseta VATIKANU, najmanjoj državi na svetu i crkvi sv. Petra gde se nalazi Mikelanđeova skulptura Pieta. Poseta Vatikanu uključuje i organizovani obilazak čuvenih Vatikanskih muzeja čija zbirka spada u red najvećih i najznačajnijih na svetu. Tokom organizovane ture obići će se najinteresantniji delovi muzeja, poput dvorišta „šišarka“, dvorišta „Oktagon“, Rafaelovih soba, Sikstinske kapele,…. Slobodno vreme do polaska ka Srbiji u večernjim satima. Noćna vožnja…

 

6. DAN Povratak u Novi Sad/Beograd u ranim popodnevnim satima, odnosno u Čačak i Užice u kasnim popodnevnim satima. Kraj putovanja.

 Napomene:

 • PUTNIK JE U OBAVEZI DA ISPLATI ARANŽMAN 15 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA!
 • PUTNIK JE U OBAVEZI DA PRILIKOM POTPISIVANJA UGOVORA DOSTAVI ORGANIZATORU PUTOVANJA SVE TRAŽENE PODATKE, UKLJUČUJUĆI I BROJ PASOŠA! UKOLIKO PRILIKOM POTPISIVANJA UGOVORA NIJE OSTAVLJEN BROJ PASOŠA, ROK ZA DOSTAVU BROJA PASOŠA JE 24 SATA!!!
 • TAČNO VREME POLASKA I MESTO POLASKA BIĆE POZNATI ISKLJUČIVO JEDAN DAN PRE PUTOVANJA I BIĆE OBJAVLJENI NA WEB STRANICIORGANIZATORA 
 • ODUSTAJANJE OD PUTOVANJA PUTNIKA JE REGULISANO ZAKONSKIM NORMATIVIMA I JASNO JE DEFINISANO OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA!

 

SASTAVNI DEO ARANŽMANA SU I POSEBNE NAPOMENE AGENCIJE ORGANIZATORA KOJE SE NALAZE U PROSTORIJAMA AGENCIJE, ILI NA WEB SAJTU: www.fantast.rs ili na sledećem linku (Posebne napomene su vezane za redosled sedenja u autobusu i mogućnosti doplate određenih sedišta, kao i za niz drugih elemenata bitnih za organizaciju putovanja i zadovoljstvo putnika! Pročitajte ih!)

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta.

ORGANIZATOR  zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR  zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je rađen na bazi minimum 45 putnika. Uz ovaj aranžman važe Opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa YUTA standardom. Organizator putovanja Fantast tourist d.o.o.,Jevrejska 8, Novi Sad. Licenca broj: OTP 152/2010

Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu polisu osiguranja br 300059948   „DDOR“ a.d.o. Novi Sad.

Cenovnik broj 2 od 04.12.2018.

Gde se nalazimo?
Prijatelji agencije

Prijatelje putem maila obaveštavamo o svim akcijama, popustima i poklonima naše Agencije. Pratite naše svakodnevne objave na Facebook stranici. Budite naš prijatelj!

Želim da budem prijatelj agencije
Autobuski prevoz

Dobrodošli na zvaničnu internet prezentaciju turističke agencije Alexandria Travel.

Svi podaci na sajtu su informativnog karaktera. Za detaljne informacije molimo pozovite agenciju.

(011) 630-11-20, (011) 630-11-21
(060) 630-11-20, (060) 630-11-21
agencija@alexandria.rs
Simina 21, Beograd
Radno vreme 09-19h, subotom 09-15h

www.draganel.com