Turistička agencija

Turistička agencija Alexandria Travel

Putujte pod srećnom zvezdom

Poklonička putovanja / Manastir OstrogPOKLONJENJE MANASTIRU OSTROGU

 

Sveta Zemlja skupa i daleka, Sveta Gora čudna muška monaška država u koju ne mogu devojčice ni žene, a iz Ostroga blagi i dobri Svetac Vasilije Ostroški raširenih ruku priziva i dočekuje sve: žene i muškarce, stare i mlade, zdrave i bolesne, srećne i nesrećne, loše i dobre, tužne i žalosne, siromašne i bogate... Ne traži ništa a daje sve: zdravlje, sreću, radost, plemenitost, duhovno bogatstvo i sve najlepše što se poželeti može.

Manastir Ostrog je, bez sumnje, najveća hrišćanska svetinja našeg kontinenta u koju dolaze poklonici i vernici pravoslavne, rimokatoličke, protestantske i islamske veroispovesti. Svetac pomaže svima. Ne gleda u krštenicu, diplomu, nacionalnost, boju kože, pol i uzrast. O tome postoje svedočanstva u debeloj manastirskoj knjizi u kojoj su ispisana čudesa Svetog Vasilija i brojni živi svedoci koji su isceljeni od najtežih neizlečivih bolesti telesne oduzetosti i kancera. Širom sveta, od Aljaske do Australije, veliki broj dece sa imenima Vasilisa i Vasilije, prenose slavu svoga Sveca, čije su molitve pred Bogom izlečile neplodnost njihovih roditelja.

Agencija Aleksandrija poseduje iskusne duhovnike i vodiče za hodočašća u manastir Ostrog. Zapisani utisci dosadašnjih poklonika, koji su svima dostupni u agenciji, najvernije svedoče da putovanje sa Aleksandrijom, nije ništa drugo do nezaboravni hadžiluk ispunjen duhovnom i bogoslužbenom radošću, od polaska do povratka u Beograd. Poklonici krenu brižni i opterećeni a vrate se svojoj kući radosni i rasterećeni. Pored ostroškog manastira u programu pokloničkog putovanja su i druge svetinje koje usput posećujemo i kojima se poklanjamo.

Poklanjamo se, zato što hodočašće u Ostrog i drugim svetinjama nije „turistička tura“, jer po istinitoj reči Svetog Vladike Nikolaja: „To nisu samo spomenici kulture i umetnosti, već su to žive svetinje narodne, bogomolje i narodni suzarnici... To nisu mrtve i hladne ploče, no nešto živo i uvek sveto, i uvek novo koliko i staro... To su ognjišta duhovna na kojima narodna duša i dan danas, kao i uvek, želi da se sretne sa Živim Bogom. I baš blagodareći takvom narodnom shvatanju naših hramova, nevidljive sile nebeske stvarno dolaze u živi dodir sa dušama ljudi koji u njih dolaze i koji se u njima mole“.Cena: 4000 din

 

 

Aranžman obuhvata

 • Prevoz turističkim autobusom (tv, video i audio oprema, klima).
 • Razgledanja i obilaske po programu.
 • Usluge stručnog vodiča.
 • Agencijske usluge.
 • Turističku taxu u Crnoj Gori 

Aranžman ne obuhvata

  • Osiguranje lica za vreme puta i boravka u inostranstvu /Travel Insurance/.
  • Noćenje u donjem konaku (5 eur-plaćanje na licu mesta)

VAŽNO OBAVEŠTENJE: Vlada Republike Crne Gore je uvela obavezan test (PCR, serološki IgM-negativan ili serološki IgG-pozitivan) za sve državljane Srbije koji ulaze na teritoriju Crne Gore. Rezultati testa ne smeju biti stariji od 72h od vremena uzorkovanja do ulaska u Crnu Goru.

Deca do 5 godina mogu putovati bez testa.

Putnik je u obavezi da na put ponese rezultat testa u štampanoj formi.

Način plaćanja

 • Gotovinskom uplatom 40% prilikom rezervacije, ostatak 20 dana pre putovanja
 • 40% odmah, ostatak na dve mesečne rate čekovima građana bez uvećanja
 • Uplatom na tekući račun firme na osnovu izdatog predračuna.

Kalkulacija je rađena za najmanje 40 putnika.

Usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska.

Organizator putovanja je Turistička agencija „Alexandria Travel", licenca OTP 219/2020 izdata 01.02.2020. godine. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja. Molimo Vas da Opšte uslove putovanja pažljivo pročitate. Pokloničko putovanje na Ostrog

Beograd - Reževići - Budva-Dajbabe - Ostrog - Morača - Mileševa – Beograd

Datum u pripremi

 

                                                                   

VAŽNO OBAVEŠTENJE: Vlada Republike Crne Gore je uvela obavezan test (PCR, serološki IgM-negativan ili serološki IgG-pozitivan) za sve državljane Srbije koji ulaze na teritoriju Crne Gore. Rezultati testa ne smeju biti stariji od 72h od vremena uzorkovanja do ulaska u Crnu Goru.

Deca do 5 godina mogu putovati bez testa.

Putnik je u obavezi da na put ponese rezultat testa u štampanoj formi.


 

1. dan - Beograd

Polazak iz Beograda u 21:30 č. Noćna vožnja.

2. dan - Reževići - Budva - Dajbabe - Ostrog

Dolazak u manastir Reževići kod Petrovca i prisustvovanje Svetoj Liturgiji. Odlazak u Budvu i slobodno vreme.Poseta manastiru Dajbabe kod Podgorice. Dolazak na Ostrog. Poklonjenje moštima Sv.Vasilija Ostroškog. Bdenije. Noćenje.

3. dan - Ostrog - Morača - Mileševa - Beograd

Liturgija (gornji manastir). Posle liturgije polazak sa Ostroga. Poseta manastirima Morača i Mileševa. Povratak za Beograd i dolazak u Beograd u večernjim satima.

Gde se nalazimo?
Prijatelji agencije

Prijatelje putem maila obaveštavamo o svim akcijama, popustima i poklonima naše Agencije. Pratite naše svakodnevne objave na Facebook stranici. Budite naš prijatelj!

Želim da budem prijatelj agencije
Autobuski prevoz

Dobrodošli na zvaničnu internet prezentaciju turističke agencije Alexandria Travel.

Svi podaci na sajtu su informativnog karaktera. Za detaljne informacije molimo pozovite agenciju.

(011) 630-11-20, (011) 630-11-21
(060) 630-11-20, (060) 630-11-21
agencija@alexandria.rs
Simina 21, Beograd
Radno vreme 10-18h, subotom 09-15h

www.draganel.com