Turistička agencija

Turistička agencija Alexandria Travel

Putujte pod srećnom zvezdom

NOVA GODINA / Nova Godina u AtiniCena aranžmana: u pripremi

U cenu aranžmana je uračunato:

 • Prevoz modernim turističkim autobusom sa pratećom opremom
 • Smeštaj na bazi 3 noćenja sa doručkom u hotelu 
 • Smeštaj u 1/2, ili 1/3 klasičnim sobama (svaka sadrži kupatilo tuš/wc, telefon i TV)
 • Usluge stručnog vodiča na srpskom jeziku i sadržajne priče, zanimljivosti i trivije
 • Usluge turističkog pratioca tokom putovanja
 • Organizacija putovanja i agencijske usluge

 

U cenu aranžmana nije uračunato:

 • Putno osiguranje
 • Boravišna taksa po osobi, po noćenju (plaća se na recepcji hotela)
 • Doplata za 1/1 sobu 
 • Individualni troškovi
 • Doček Nove godine u tradicionalnij taverni u Plaki – 

Doček Nove godine u noćnom disko klubu u Atini  – 

 • Fakultativni izleti:

Atina sa posetom Akropolju – 25 eur

Peloponez / Korinstki kanal, Epidaurus, Nafplio, Mikena - 45 eur

(Fakultativni obilasci biće realizovani uz minimum prijavljenih 30 putnika)

 

Uslovi plaćanja:

 • 40% prilikom rezervacije, ostatak 20 dana pre putovanja
 • 40% prilikom rezervacije, ostatak na četiri mesečne rate čekovima građana bez uvećanja
 • Platne ( visa, maesto, master, dina) i kreditnim karticama Bance Intese na rate bez uvećanja
 • Uplatom na tekući račun firme na osnovu izdatog predračuna

Kalkulacija je rađena za najmanje 35 putnika.

Usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska.

Organizator putovanja je Turistička agencija „Alexandria Travel", licenca OTP 06/2014 izdata 28.01.2014. godine. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja. Molimo Vas da Opšte uslove putovanja pažljivo pročitate.

 

 

 

 

 

 NOVA GODINA U ATINI

METEORI, TERMOPILI, ATINA, KORINTSKI KANAL, EPIDAURUS, NAFPLIO, MIKENA, TEMPI i SOLUN

Najlepše atrakcije Grčke – Tri najlepša grčka grada Atina, Solun i Nafplio

Najčuveniji antički lokaliteti – Akropolj, Epidaurus, Mikena i Svetska čuda – Meteori i Korintski kanal

Najlepše grčke boemske četvrti, morske promenade, taverne i kafe barovi, znamenite građevine i trgovi, hramovi i crkve, idealni šoping momenti i brojna atraktivna iznenađenja

Četri načina da dočekate Novu godinu

Poklon obilasci – Meteori, Solun, Termopilskii klanac sa spomenikom spartanskom kralju Leonidi i dolina Tempi, sa čudotvronim Apolonovim i izvorima Svete Paraskeve

 

Termin: 28.12.2019.-02.01.2020.

1. dan: (subota 28.12) Beograd

Polazak u popodnevnim satima iz Beograda. Udobna noćna vožnja preko Srbije i Severne Makedonije, uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i carinskih formalnosti.

2. dan: (nedelja29.12) Kalambaka, Meteori, Termopili, Atina

Ulazak u Grčku u ranim jutarnjim satima. Putovanje kroz slikovitu Egejsku Makedoniju i čarobnu Tesaliju. Dolazak u prepodnevnim satima u živopisni gradić Kalambaka, koji se nalazi u podnožju Meteora. Obilazak jedne od „tradicionalnih fabrika ikona“, po kojima je ovaj kraj svetski čuven uz jedinstveno mini predavanje o slikanju čuvenih ikona sa Meteora. Odlazak na Meteore koji predstavljaju skup možda najčudesnijih pravoslavnih manastira. Panoramska vožnja pored manastira koji se opisuju i kao osmo čudo sveta sa posetom najvećem i najlepšem manastiru VELIKI METEORI u kojem se čuvaju legendarne relikvije i fascinantne odaje i panoramske terase. Nastavak puta ka Atini uz prigodne pauze. U kasnim popodnevnim časovima dolazak u TERMOPILSKI klanac, čuven po legendarnoj bici 300 Spartanaca protiv Persijke vojske. Poseta spomeniku spartanskom kralju Leonidi, okruženim idiličnim termalnim izvorima. Nastavak puta ka Atini i dolazak u prestonicu Grčke u kasnim popodnevnim satima. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za prvo upoznavanje lepota Atine i trga Monastiraki, centralne pešačke zone ulice Ermou i boemskog kvarta Plaka ispod Akropolja. Slobodno veče i noćenje.

3. dan: (ponedeljak 30.12) Atina / Akropolj

Dan namenjen jedinstvenim fakultativnim izletima, ili slobodnom vremenu u Atini. Doručak i slobodno vreme za individualne aktivnosti, ili fakultativni izlet –

Atina sa posetom Akropolju: Panoramsko razgledanje grada autobusom: Trg Omonija, ulica Panepistimio sa prelepim neo-klasičnim zgradama Nacionalne Biblioteke, Akademije nauka, Univerziteta i starog Parlamenta (sada Nacionalni Istorijski Muzej). Najveći atinski trg Sintagma sa čuvenom zgradom Novog Parlamenta ispred koje se nalazi grob neznanom junaku, kog čuvaju Evzoni – gardisti u specifičnim uniformama u obliku nošnji, čija se ceremonijalna straža smenjuje na svaki pun sat. Zdanje Parlamenta izvorno je služilo kao Kraljevska Palata grčke monarhije, a od 1936.godine pa nadalje kao dom poslanika. Nastavak panoramske vožnje pokraj starog Olimpijskog stadiona, gde su 1896. godine održane prve moderne Olimpijske igre, i Zevsovog hrama i Trajanovog slavoluka. Odlazak do AKROPOLJA i započinjanje organizovanog obilaska remek dela zlatnog doba Atine: Hadrijanov odeon,  monumentalna vrata Propileji (437.- 432.god.p.n.e.),  Partenon - hram boginje Atine; Erehteon – hram sa čuvenim stubovima-figurama Karijatidama. Slobodno vreme na Akropolju i organizovan povratak u hotel. Slobodno popodne i veče. Noćenje.  

(Napomena: Putnici koji se ne odluče za fakultativni izlet uživaju u slobodnom vremenu i individualnim aktivnostima u Atini)

4.dan (utorak 31.12): Atina, Peloponez/Korint,Epidaur,Nafplio,Mikena / Doček Nove godine

Dan namenjen jedinstvenom fakultativnom izletu, ili slobodnom vremenu u Atini. Doručak i slobodno vreme za individualne aktivnosti, ili fakultativni izlet –

PELOPONEZ, sa obilascima Korintskog kanala, Epidaurusa, Nafplia i Mikene: Celodnevni obilazak najvećih atrakcija i lokaliteta poluostrva Peloponez počinje vožnjom do KORINTSKOG KANALA i sledi poseta jednom od čuvenih svetskih čuda. Pauza pored mostova odakle se pruža najlepši pogled na kanal koji spaja Egejsko sa Jonskim morem. Nastavak putovanja do EPIDAURUSA uz čarobnu obalu morakoji je poznat kao mesto rodjenja Apolonovog sina Asklepija - boga medicine. Obilazak muzeja, ali i  najočuvanijeg na svetu antičkog pozorišta iz 4.v.p.n.e. - legendarnog po svojoj izuzetnoj akustičnosti. Nastavak putovanja i dolazak u slikoviti primorski gradić NAFPLIO, nekadašnju prestonicu Grčke. Kraće slobodno vreme za uživanje u ovom prelepom primorskom mestu. Nastavak puta i dolazak MIKENU i obilazak Atrejeve riznice (najprimitivniji i najstariji pokušaj izgradnje kupole na tlu Evrope) i veličanstvene tvrđave sa kiklopskim zidinama sa ulaznom kapijom - Lavljim vratima (tako nazvana po dubokom reljefu koji predstavlja dve lavice). Povratak u Atinu u kasnim popodnevnim satima. Slobodno popodne.

U večernjim satima individualni odlazak na doček Nove godine po sopstvenoj želji.

DOČEK NOVE GODINE – putnici sami biraju jednu od 4 mogućnosti: Na trgu Sintagma / u tradiconalnoj taverni u Plaki (ulaz se plaća) / u odabranom noćnom disco-klubu (ulaz se plaća) / na odabranom najromantičnijem mestu u podnožju Akropolja. Noćenje.

(Napomena: Putnici koji se ne odluče za fakultativni izlet uživaju u slobodnom vremenu i individualnim aktivnostima u Atini)

5.dan (sreda 01.01): Atina, Tempi, Solun

Prvi dan nove godine je neradni u celoj Grčkoj, a jedino rade pojedine prodavnice suvenira, neke taverne i kafe-barovi.

Nakon doručka sledi napuštanje hotela i Atine u prepodnevnim satima.  Ugodno putovanje uz prigodne pauze ka severu zemlje pokraj legendarnog MARATONSKOG POLJA, kao i drevne TEBE (Thiva) gde je nastala priča o Edipovom kompleksu. Nastavak putovanja i dolazak u klisuru TEMPI sa kraćom posetom Apolonovom izvoru i crkvi i izvorima Svete Paraskeve. Nastavak puta u podnožju mitske planine OLIMP i dolazak u SOLUN u popodnevnim časovima. Panoramski obilazak grada: Promenada, Bela kula, Sajam, spomenik Aleksandru Velikom, Aristotelov trg,  glavne ulice… i slobodno vreme u centru grada.

U kasnim večernjim satima polazak za Srbiju. Na graničnom prelazu obavezna kraća pauza u Free shop-u (povoljne cene parfema, slatkiša, vina, alkoholnih pića i dr.)

6. dan (četvrtak 02.01): Beograd

Nakon ugodnog putovanja kroz Severnu Makedoniju, povratak u Beograd u jutarnjim satima.

Gde se nalazimo?
Prijatelji agencije

Prijatelje putem maila obaveštavamo o svim akcijama, popustima i poklonima naše Agencije. Pratite naše svakodnevne objave na Facebook stranici. Budite naš prijatelj!

Želim da budem prijatelj agencije
Autobuski prevoz

Dobrodošli na zvaničnu internet prezentaciju turističke agencije Alexandria Travel.

Svi podaci na sajtu su informativnog karaktera. Za detaljne informacije molimo pozovite agenciju.

(011) 630-11-20, (011) 630-11-21
(060) 630-11-20, (060) 630-11-21
agencija@alexandria.rs
Simina 21, Beograd
Radno vreme 09-19h, subotom 09-15h

www.draganel.com