Turistička agencija

Turistička agencija Alexandria Travel

Putujte pod srećnom zvezdom

Izleti / Mokra Gora (Drvengrad) i ZlatiborVeruje se da je Zlatibor ime dobio po belim borovima sa žutom četinom boje starog zlata, koji su nekada prekrivali talasaste padine Zlatibora. Naučno ime bora je Pinus silvestris Variegata Zlatiborica.

Druga legenda kaže da je Zlatibor nazvan po bogatstvu borove šume, koja je doseljenicima iz Crne Gore i Hercegovine bila glavni izvor prihoda. Koristili su ovo drvo za građu, ali su od njega pravili katran i luč, koje su prodavali u Šumadiji i Dalmaciji, i za njih je bor bio zlata vredan. U priči su ga uvek hvalili: "Zlatan je to bor!".

Treće predanje kaže da je ime dobio po suvatima (pašnjacima) koji s jeseni dobijaju žutu boju, boju zlata.

Koja je od ovih legendi istinita procenite sami. Ili dođite na Zlatibor, možda ćete u pesmi borova čuti neku novu priču...Cena: 2500 din

Specijalna cena: 1750 din

 

Aražman obuhvata

  • Prevoz turističkim autobusom (tv, video i audio oprema, klima).
  • Razgledanja i obilaske po programu.
  • Usluge pratioca grupe.
  • Agencijske usluge.

Aranžman ne obuhvata

  • ulaznicu za Drvengrad ( cena karte 250 din)
  • fakultativni izlet do Stopića pećine (cena sa uključenom ulaznicom 500 din)

Način plaćanja

  • Gotovinskom uplatom 40% prilikom rezervacije, ostatak 20 dana pre putovanja
  • Uplatom na tekući račun firme na osnovu izdatog predračuna

Kalkulacija je rađena za najmanje 40 putnika.

Usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska.

Organizator putovanja je Turistička agencija „Alexandria Travel", licenca OTP 219/2020 izdata 01.02.2020. godine. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja.Molimo Vas da Opšte uslove putovanja pažljivo pročitate.

  

Mokra Gora (Drvengrad) i Zlatibor

Datum u pripremi

 

Polazak iz Beograda u 06:00 č. Putovanje novim autoputem i magistralom preko Ljiga, Čačka i Užica. Dolazak na Mokru Goru. Slobodno vreme za posetu Drvengradu i uživanje u prelepom pogledu sa brda Mećavnik.

Etno selo Drvengrad izgrađeno je po zamisli filmskog režisera Emira Kusturice za potrebe snimanja njegovog filma “Život je čudo”.

Drvengrad je selo u obliku pravougaonika, čija duža osa na jednom kraju ima ulaznu kapiju, odakle polazi glavna ulica i prostire se do drugog kraja, gde se nalazi mala drvena pravoslavna crkva sa drvenim zvonikom. Crkva je građena po ugledu na ruske crkve brvnare i posvećena je osnivačku srpske autokefalne crkve, Svetom Savi. U centru sela je trg popločan drvenom kockom i sečenim drvenim pragovima i okružen autentičnim brvnarama koje su prenete iz okolnih krajeva Srbije i Republike Srpske, u vidu skeleta i postavljene na kamene temelje.

Ulice u selu Drvengrad nose imena poznatih ličnosti iz sveta kulture i nauke. Glavna ulica nosi naziv srpskog nobelovca Ive Andrića, a postoje i ulice kubanskog revolucionara Ernesta Če Gevare, argentinskog fudbalera Dijega Maradone, srpskog glumca Miodraga Petrovića Čkalje, kao i svetski poznatih režisera Federika Felinija i Ingmara Bergmana.

Drvengrad ima galeriju slika, biblioteku, bioskop “Andergraund”, poslastičarnicu sa domaćim kolačima, restoran srpske tradicionalne kuhinje, prodavnicu suvenira toga kraja …

Stručni žiri briselske fondacije za arfitekturu “Filip Rotije” je 2005. godine Drvengrad proglasio najboljim arhitektonskim ostvarenjem u Evropi u protekle tri godine. Takođe, Drvengrad je dobio status grad-hotela sa četiri zvezdice (kao Sveti Stefan u Crnoj Gori).

Nastavak putovanja prema Zlatiboru. Slobodno vreme u turističkom centru Zlatibora. Naša preporuka: obilazak turističkog centra Zlatibora i brojnih štandova sa domaćim proizvodima i suvenirima, šetnja najpoznatijom pešačkom stazom do Šamatnog brda na čijem je vrhu čuveni kameni obelisk- Spomenik na Glavudži, za najmlađe- obilazak Dino parka.

Mogućnost organizovanja fakultativnog izleta do Stopića pećine- najposećenijeg turističkog lokaliteta u Srbiji u 2019. godini. Pećina je udaljena 19 km od turističkog centra Zlatibora i predstavlja najatraktivniju pećinu u Srbiji u kojoj možete videti bigrene kade i jedan od najvećih pećinskih ulaza na Balkanu. 

Nakon ugodno provedenog vremena na Zlatiboru, povratak za Beograd uz usputno zadržavanje za odmor i okrepljenje. Dolazak u Beograd u večernjim časovima.

Gde se nalazimo?
Prijatelji agencije

Prijatelje putem maila obaveštavamo o svim akcijama, popustima i poklonima naše Agencije. Pratite naše svakodnevne objave na Facebook stranici. Budite naš prijatelj!

Želim da budem prijatelj agencije
Autobuski prevoz

Dobrodošli na zvaničnu internet prezentaciju turističke agencije Alexandria Travel.

Svi podaci na sajtu su informativnog karaktera. Za detaljne informacije molimo pozovite agenciju.

(011) 630-11-20, (011) 630-11-21
(060) 630-11-20, (060) 630-11-21
agencija@alexandria.rs
Simina 21, Beograd
Radno vreme 10-18h, subotom 09-15h

www.draganel.com