Turistička agencija

Turistička agencija Alexandria Travel

Putujte pod srećnom zvezdom

Poklonička putovanja / Manastir Mileševa-Pod krilom Belog Anđela„Sinovi, ne zaboravljajte mojih zakona, a srce vaše neka čuva reči moje, jer dužina življenja i godine života i sveta dodaće vam se. Milostinje i vera neka vas ne ostavljaju, privežite ih o svoj vrat i napišite na tablici srdaca svojih, i naći ćete blagodat. I pomišljajte dobro pred Bogom i ljudima. Uzdajte se svim srcem u Boga, a svojom premudrošću ne veličajte se. Na svima putevima svojim znajte da pravi budu putevi vaši i noge vaše neće se spoticati"

Sveti SavaCena: 4500 din

Specijalna cena: 3500 din

 

Aranžman obuhvata:

  • Prevoz turističkim autobusom (tv, video i audio oprema, klima).
  • Smeštaj na bazi 1 noćenja u manastirskom konaku u manastiru Mileševa u višekrevetnim sobama 
  • Razgledanja i obilaske po programu.
  • Usluge stručnog vodiča.
  • Agencijske usluge.

 

Način plaćanja:

  • Gotovinskom uplatom 40% prilikom rezervacije, ostatak 20 dana pre putovanja
  • 40% odmah, ostatak na tri mesečne rate čekovima građana bez uvećanja
  • Uplatom na tekući račun firme na osnovu izdatog predračuna.

Kalkulacija je rađena za najmanje 40 putnika.

Usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska.

Organizator putovanja je Turistička agencija „Alexandria Travel", licenca OTP 219/2020 izdata 01.02.2020. godine. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja. Molimo Vas da Opšte uslove putovanja pažljivo pročitate.

  

Manastir Mileševa-pod krilom Belog Anđela 

(Ovčarsko-Kablarski manastiri, Sv. Nikola kod Priboja, Mileševa, Prijepolje, Zlatibor i Vujan)

 

Termini: 

 

05.09.2020.-06.09.2020.

 

1. dan

Polazak u 06:00 č iz Beograda. Dolazak u manastir Vavedenje koji se nalazi u Ovčarsko Kablarskoj klisuri nedaleko od Čačka. Manastir je po predanju podigao Sv. Sava sa svojim ocem Sv. Simeonom. Nakon obilaska manastira Vavedenje odlazak do manastira Blagoveštenje, jednog od najlepših manastira ovoga kraja po svojoj arhitekturi i freskoslikarstvu. U ovom manastiru je Patrijarh Pavle zamonašen 1948. godine. Slobodno vreme u manastirskom kompleksu.

Nakon  toga nastavak putovanja preko Užica i Zlatibora do Pribojske Banje gde obilazimo manastir Sv. Nikole.

Manastir Sv. Nikole u Banji kod Priboja na reci Lim jedan je od najstarijih u Raškoj oblasti. U njemu je 1219. godine Sveti Sava uspostavio jednu od prvih šest episkopija osamostaljene Srpske Pravoslavne Crkve i za prvog episkopa postavio svog najboljeg učenika iz Hilandara, Hristofora. Ovaj manastir je bio i mauzolej znamenite vlastelinske porodice Vojinovića, nekoliko puta je rušen i obnavljan, a u jednoj od crkava manastirskog kompleksa pronađena je jedna od najznačajnijih riznica crkvenih predmeta na prostoru Srpske Pravoslavne Crkve. Slobodno vreme u manastirskom kompleksu.

Nastavak putovanja do Prijepolja. Slobodno vreme u gradu. Naša preporuka: šetnja pored reke Lim i poseta crkvi Sv. Vasilija Ostroškog.

U popodnevnim časovima dolazak do manastira Mileševa.

Manastir Mileševu osnovao je kralj Vladislav, sin Stefana Prvovenčanog i unuk Sv. Simeona, u prvoj polovini 13. veka. Ugled i visoko mesto u crkvenoj hijerarhiji ovaj hram duguje  činjenici da je u njemu bilo sahranjeno telo Svetog Save kao i vanvremenskoj kompoziciji ,,Mironosice na grobu Hristovom"- Beli Anđeo.

Smeštaj u manastirski konak. Noćenje.

 

2. dan

Prisustvovanje Svetoj Liturgiji u crkvi Vaznesenja Hristovog u Mileševi. Slobodno vreme u manastiru.

Nastavak putovanja prema Zlatiboru. Slobodno vreme u centru Zlatibora. Naša preporuka šetnja do spomenika na Glavudži ili prijatan boravak u samom turističkom centru kraj jezera. Nastavak putovanja prema manastiru Vujan. Manastir se nalazi na šumovitoj padini pod vrhom planine Vujan, na sredini puta između Gornjeg Milanovca i Čačka. Nakon obilaska manastira, povratak za Beograd. Dolazak u Beograd u kasnim popodnevnim časovima.

(011) 630-11-20, (011) 630-11-21
(060) 630-11-20, (060) 630-11-21
agencija@alexandria.rs
Simina 21, Beograd
Radno vreme 09-20h, subotom 09-15h

www.draganel.com