Turistička agencija

Turistička agencija Alexandria Travel

Putujte pod srećnom zvezdom

Poklonička putovanja / Mileševa-putevima Sv.Save„Sinovi, ne zaboravljajte mojih zakona, a srce vaše neka čuva reči moje, jer dužina življenja i godine života i sveta dodaće vam se. Milostinje i vera neka vas ne ostavljaju, privežite ih o svoj vrat i napišite na tablici srdaca svojih, i naći ćete blagodat. I pomišljajte dobro pred Bogom i ljudima. Uzdajte se svim srcem u Boga, a svojom premudrošću ne veličajte se. Na svima putevima svojim znajte da pravi budu putevi vaši i noge vaše neće se spoticati"

Sveti SavaCena: 4500 din

Specijalna cena: 3500 din važi do 30.06.2020.

 

 

Aranžman obuhvata:

  • Prevoz turističkim autobusom (tv, video i audio oprema, klima).
  • Smeštaj na bazi 1 noćenja u manastirskom konaku u manastiru Mileševa u višekrevetnim sobama 
  • Razgledanja i obilaske po programu.
  • Usluge stručnog vodiča.
  • Agencijske usluge.

 

Način plaćanja:

  • Gotovinskom uplatom 40% prilikom rezervacije, ostatak 20 dana pre putovanja
  • 40% odmah, ostatak na tri mesečne rate čekovima građana bez uvećanja
  • Uplatom na tekući račun firme na osnovu izdatog predračuna.

Kalkulacija je rađena za najmanje 40 putnika.

Usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska.

Organizator putovanja je Turistička agencija „Alexandria Travel", licenca OTP 219/2020 izdata 01.02.2020. godine. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja. Molimo Vas da Opšte uslove putovanja pažljivo pročitate.

 Mileševa- putevima Sv. Save

(Ovčarsko-Kablarski manastiri, Sv. Nikola kod Priboja, Mileševa, Prijepolje i Zlatibor)

  

Termini:

04.07.2020.-05.07.2020. 

01.08.2020.-02.08.2020.

05.09.2020.-06.09.2020.

1. dan

Polazak u 06:00 č iz Beograda. Dolazak u manastir Vavedenje koji se nalazi u Ovčarsko Kablarskoj klisuri nedaleko od Čačka. Manastir je po predanju podigao Sv. Sava sa svojim ocem Sv. Simeonom. Prisustvovanje Svetoj Liturgiji.

Nakon toga nastavak putovanja preko Užica i Zlatibora do Pribojske Banje gde obilazimo manastir Sv. Nikole.

Manastir Sv. Nikole u Banji kod Priboja na reci Lim jedan je od najstarijih u Raškoj oblasti. U njemu je 1219. godine Sveti Sava uspostavio jednu od prvih šest episkopija osamostaljene Srpske Pravoslavne Crkve i za prvog episkopa postavio svog najboljeg učenika iz Hilandara, Hristofora. Ovaj manastir je bio i mauzolej znamenite vlastelinske porodice Vojinovića, nekoliko puta je rušen i obnavljan, a u jednoj od crkava manastirskog kompleksa pronađena je jedna od najznačajnijih riznica crkvenih predmeta na prostoru Srpske Pravoslavne Crkve. Slobodno vreme u manastirskom kompleksu.

Nastavak putovanja do Prijepolja. Slobodno vreme u gradu. Naša preporuka: šetnja pored reke Lim i poseta crkvi Sv. Vasilija Ostroškog.

U popodnevnim časovima dolazak do manastira Mileševa.

Manastir Mileševu osnovao je kralj Vladislav, sin Stefana Prvovenčanog i unuk Sv. Simeona, u prvoj polovini 13. veka. Ugled i visoko mesto u crkvenoj hijerarhiji ovaj hram duguje  činjenici da je u njemu bilo sahranjeno telo Svetog Save kao i vanvremenskoj kompoziciji ,,Mironosice na grobu Hristovom"- Beli Anđeo.

Smeštaj u manastirski konak. Noćenje. 

2. dan

Prisustvovanje Svetoj Liturgiji u crkvi Vaznesenja Hristovog u Mileševi. Slobodno vreme u manastiru.

Nastavak putovanja prema Zlatiboru. Slobodno vreme u centru Zlatibora. Nastavak putovanja do Ovčarsko kablarske klisure gde ćemo posetiti manastir Blagoveštenje, jedan od najlepših manastira ovoga kraja po svojoj arhitekturi i freskoslikarstvu. U ovom manastiru je Patrijarh Pavle zamonašen 1948. godine. Slobodno vreme u manastirskom kompleksu.

Nakon obilaska manastira, povratak za Beograd. Dolazak u Beograd u kasnim popodnevnim časovima.

(011) 630-11-20, (011) 630-11-21
(060) 630-11-20, (060) 630-11-21
agencija@alexandria.rs
Simina 21, Beograd
Radno vreme 09-20h, subotom 09-15h

www.draganel.com