Turistička agencija

Turistička agencija Alexandria Travel

Putujte pod srećnom zvezdom

Poklonička putovanja / Manastiri Vitovnica i GornjakPotrudite se da imate dobre misli i dobre želje i prijateljima i neprijateljima i videćete kako će to doneti dobar plod i vama i svima koji vas okružuju. Malobrojni su na zemaljskoj kugli smireni i krotki, ali zbog tih smirenih i krotkih duša daje nam Gospod Bog blagoslov da imamo izobilje na zemlji. Tako su blažene u ovom životu smirene i krotke duše.

Kad pomislimo nešto dobro svojim bližnjima, rođenima, našoj zemlji i celome svetu, mi im zaista mnogo pomažemo, jer misao je snaga i moć. 

                                                                                                                                                                                                                                Starac Tadej

 Cena: 1200 dinara

Aražman obuhvata

  • Prevoz turističkim autobusom (tv, video i audio oprema, klima).
  • Razgledanja i obilaske po programu.
  • Usluge pratioca grupe.
  • Agencijske usluge.

Aranžman ne obuhvata

  •   Obrok 750 din po osobi

Način plaćanja

  • Gotovinskom uplatom 40% prilikom rezervacije, ostatak 20 dana pre putovanja
  • Uplatom na tekući račun firme na osnovu izdatog predračuna

Kalkulacija je rađena za najmanje 40 putnika.

Usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska.

Organizator putovanja je Turistička agencija „Alexandria Travel", licenca OTP 219/2020 izdata 01.02.2020. godine. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja.Molimo Vas da Opšte uslove putovanja pažljivo pročitate.Manastiri Vitovnica i Gornjak

(Stopama oca Tadeja i Sv. Grigorija Gornjačkog)

Datum u pripremi

                                                                 

Polazak u 06:30 č iz Beograda. Dolazak u manastir Vitovnica koji se nalazi na jednom od najskrivenijih mesta u Srbiji, ispod stene Stubik, a na oko 10 km od Petrovca na Mlavi. Prisustvovanje Svetoj Liturgiji.

Manastir je po predanju podigao kralj Milutin krajem 13. veka nakon što je pobedio odmetnute tatarske razbojnike koji su harali u Braničevskom kraju. Poklonjenje grobu starca Tadeja, obilazak izvora Sv. Jovana koji se nalazi tik uz manastirske zidine i čija voda ima brojna lekovita svojstva. Slobodno vreme za obilazak manastirskog kompleksa.

Nastavak putovanja prema manastiru Gornjak (nalazi se nedaleko od banje Ždrelo) u samom klancu Homoljskih planina (kapija Homolja) uz panoramsko razgledanje manastira Sv.Trojice i ostataka manastira Blagoveštenja Gornjačkog.

Manastir Gornjak je podigao Sveti knez Lazar 1378 god. Poklonjenje moštima najpoznatijeg Sinaita koji je živeo u Srbiji, Svetog Grigorija Gornjačkog. Poseta njegovoj isposnici, danas kapeli Svetog Nikole. Slobodno vreme u manastirskom kompleksu.

Mogućnost organizovanja fakultativnog ručka u restoranu Gornjak (u zavisnosti od broja prijavljenih putnika), koji se nalazi nedaleko od manastira.

Dolazak u Beograd u kasnim popodnevnim časovima.

Gde se nalazimo?
Prijatelji agencije

Prijatelje putem maila obaveštavamo o svim akcijama, popustima i poklonima naše Agencije. Pratite naše svakodnevne objave na Facebook stranici. Budite naš prijatelj!

Želim da budem prijatelj agencije
Autobuski prevoz

Dobrodošli na zvaničnu internet prezentaciju turističke agencije Alexandria Travel.

Svi podaci na sajtu su informativnog karaktera. Za detaljne informacije molimo pozovite agenciju.

(011) 630-11-20, (011) 630-11-21
(060) 630-11-20, (060) 630-11-21
agencija@alexandria.rs
Simina 21, Beograd
Radno vreme 10-18h, subotom 09-15h

www.draganel.com