Turistička agencija

Turistička agencija Alexandria Travel

Putujte pod srećnom zvezdom

Poklonička putovanja / Manastiri Vitovnica i GornjakCena: 1200 dinara

Aražman obuhvata

  • Prevoz turističkim autobusom (tv, video i audio oprema, klima).
  • Razgledanja i obilaske po programu.
  • Usluge pratioca grupe.
  • Agencijske usluge.

Aranžman ne obuhvata

  •  Obrok (750 din u zavisnosti od broja putnika)

Način plaćanja

  • Gotovinskom uplatom 40% prilikom rezervacije, ostatak 20 dana pre putovanja
  • Uplatom na tekući račun firme na osnovu izdatog predračuna

Kalkulacija je rađena za najmanje 40 putnika.

Usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska.

Organizator putovanja je Turistička agencija „Alexandria Travel", licenca OTP 219/2020 izdata 01.02.2020. godine. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja.Molimo Vas da Opšte uslove putovanja pažljivo pročitate.Manastiri Vitovnica i Gornjak

(Stopama oca Tadeja i Sv. Grigorija Gornjačkog)

09.08.2020.

                                                                 

Polazak u 06:30 č iz Beograda. Dolazak u manastir Vitovnica koji se nalazi na jednom od najskrivenijih mesta u Srbiji, ispod stene Stubik, a na oko 10 km od Petrovca na Mlavi. Prisustvovanje Svetoj Liturgiji.

Manastir je po predanju podigao kralj Milutin krajem 13. veka nakon što je pobedio odmetnute tatarske razbojnike koji su harali u Braničevskom kraju. Poklonjenje grobu starca Tadeja, obilazak izvora Sv. Jovana koji se nalazi tik uz manastirske zidine i čija voda ima brojna lekovita svojstva. Slobodno vreme za obilazak manastirskog kompleksa.

Nastavak putovanja prema manastiru Gornjak (nalazi se nedaleko od banje Ždrelo) u samom klancu Homoljskih planina (kapija Homolja) uz panoramsko razgledanje manastira Sv.Trojice i ostataka manastira Blagoveštenja Gornjačkog.

Manastir Gornjak je podigao Sveti knez Lazar 1378 god. Poklonjenje moštima najpoznatijeg Sinaita koji je živeo u Srbiji, Svetog Grigorija Gornjačkog. Poseta njegovoj isposnici, danas kapeli Svetog Nikole. Slobodno vreme u manastirskom kompleksu.

Mogućnost organizovanja fakultativnog ručka u restoranu Gornjak (u zavisnosti od broja prijavljenih putnika), koji se nalazi nedaleko od manastira.

Dolazak u Beograd u kasnim popodnevnim časovima.

(011) 630-11-20, (011) 630-11-21
(060) 630-11-20, (060) 630-11-21
agencija@alexandria.rs
Simina 21, Beograd
Radno vreme 09-20h, subotom 09-15h

www.draganel.com