Turistička agencija

Turistička agencija Alexandria Travel

Putujte pod srećnom zvezdom

Poklonička putovanja / Manastiri Tumane i NimnikSamo nedeljom i praznikom leti, provodio bi odmor iza crkvice Svetih Apostola Petra i Pavla, s južne strane do ogradnog zida, sedeći na jednoj dasci lepo zamaskiran u zelenom žbunju i čitao bi Psaltir. Svakome ko voli monaštvo bilo je milo videti ga i kad radi i kad hodi. Radio je marljivo, vredno i nekako dostojanstveno i molitveno, a kad hoda hodao je tiho, s razmišljanjem pognute glave kao da razgovara s nekim, i primećivalo se da se u hodu moli. Ubrzo je tada postao monah, svakako na predlog Vladičin. Onako u dugoj, sivoj, prljavoj od štamparske farbe mantiji, sa dugom kestenastom nečešljanom kosom, veoma gustom i dugom bradom i visokom svetogorskom skufijom sa vezanim krstom na čelu i krstastim u ruci štapom, u svom tihom hodu izgledao je kao Sveti Antonije ili koji od svetih podvižnika prvog vremena hrišćanstva. Na njegovim evanđelski apostolski vedrom i ponosnom licu i čelu bez bora, s malom bradavicom na sredini, ocrtavao se čitav raj i blaženstvo toga Hristovog čoveka i podvižnika.Cena: 1200 dinara

Aražman obuhvata

  • Prevoz turističkim autobusom (tv, video i audio oprema, klima).
  • Razgledanja i obilaske po programu.
  • Usluge pratioca grupe.
  • Agencijske usluge.

Način plaćanja

  • Gotovinskom uplatom 40% prilikom rezervacije, ostatak 20 dana pre putovanja
  • Uplatom na tekući račun firme na osnovu izdatog predračuna

Kalkulacija je rađena za najmanje 40 putnika.

Usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska.

Organizator putovanja je Turistička agencija „Alexandria Travel", licenca OTP 219/2020 izdata 01.02.2020. godine. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja.Molimo Vas da Opšte uslove putovanja pažljivo pročitate.MANASTIRI TUMANE I NIMNIK

                                                                                                                Datum u pripremi

             

Polazak iz Beograda u 06:30 h. Dolazak u manastir Tumane koji se nalazi na 10-ak km od Golupca.  Prisustvovanje Svetoj Liturgiji. Poklonjenje moštima Svetog Zosima Tumanskog (podvižnik iz vremena Svetog kneza Lazara i njegove mošti su otkrivene 1931.god.) , Svetog Jakova Arsovića ( jedan od najvernijih učenika Svetog vladike Nikolaja i nedavno je proglašen za svetitelja), Čudotvornoj Ikoni Presvete Bogorodice Kurske, koju su doneli ruski monasi. Slobodno vreme za obilazak manastira.

Odlazak u Braničevo, u crkvu Svetog proroka Jeremije. Slobodno vreme u crkvi. Nastavak putovanja prema manastiru Nimnik.

Odlazak u manastir Nimnik (nalazi se nedaleko od sela Kurjače, opština Veliko Gradište). Obilazak crkve posvećene prenosu moštiju Svetog Nikolaja Mirlikijskog , kapele Svetinja i izvora Sv.Nikoline. Prisustvovanje grupnoj molitvi. Slobodno vreme u manastiru. Polazak za Beograd.

Dolazak u Beograd u popodnevnim časovima.

Gde se nalazimo?
Prijatelji agencije

Prijatelje putem maila obaveštavamo o svim akcijama, popustima i poklonima naše Agencije. Pratite naše svakodnevne objave na Facebook stranici. Budite naš prijatelj!

Želim da budem prijatelj agencije
Autobuski prevoz

Dobrodošli na zvaničnu internet prezentaciju turističke agencije Alexandria Travel.

Svi podaci na sajtu su informativnog karaktera. Za detaljne informacije molimo pozovite agenciju.

(011) 630-11-20, (011) 630-11-21
(060) 630-11-20, (060) 630-11-21
agencija@alexandria.rs
Simina 21, Beograd
Radno vreme 10-18h, subotom 09-15h

www.draganel.com