Turistička agencija

Turistička agencija Alexandria Travel

Putujte pod srećnom zvezdom

Poklonička putovanja / Manastiri ovčarsko-kablarske klisureManastir Vavedenje: Nema pisanih podataka o ranoj istoriji ovog manastira, za koji legenda kaže da su ga podigli Stefan Nemanja i njegov sin Sveti Sava. Međutim, sudeći prema arhitektonskim odlikama samog hrama, Vavedenje je podignuto najverovatnije u 16. veku. Manastir je porušen 1690. godine, a obnovljen 1797. Nedugo zatim, crkva je dobila i ikonostas, rad Nikole Apostolovića. Zanimljivo je da se na ovim ikonama vidi uticaj baroka, što je bila novina za manastire u Ovčarsko-kablarskoj klisuri. Manastirska slava: Vavedenje, 4. decembra.

Manastir Blagoveštenje: Iznad ulaza u crkvu ispisano je da je ovaj hram podignut 1601-1602. godine trudom igumana kir Nikodima. Posle manastira Svete Trojice, Blagoveštenje je po svom arhitektonskom izgledu sigurno najlepši manastir Ovčarsko-kablarske klisure. Najpoznatija je ikona Bogorodice Odigitrije, rad zografa Mitrofana. Manastirska slava: Blagovesti Presvete Bogorodice, 7. aprila. U ovom manastiru je svoje monaške dane proveo i Blaženo počivši Patrijarh srpski Pavle.

Manastir Nikolje: se nalazi u selu Rošci blizu Ovčar Banje, u Ovčarsko-kablarskoj klisuri u podnožju planine Kablar. Manastir Nikolje je jedan od važnijih Ovčarsko-kablarskih manastira koji se zovu i Srbska Sveta Gora. Osnivač manastira Nikolje je župan Stracimir Zavidović, brat velikog župana Stefana Nemanje u 12 veku. Prema ikoni koja se čuva u narodnom muzeju u Beogradu, može se videti da je ikonopisana u Nikolju 1489. godine. Vuk Karadžić je zabeležio da je u manastiru Nikolje nekada živelo i 300 kaluđera. Manastir je kroz istoriju stradao od Turaka. Utočište u manastiru je našao i Miloš Obrenović sa porodicom, koji se sa narodom krio od Turaka. Miloš Obrenović je u porti 1817. godine sagradio konak koji se i danas po njemu zove. Kasnije je manastiru poklonio i jednu vodenicu u Prijevoru i nešto zemlje. Nikoljska crkva je mala i neobično je to što se u nju ulazi sa južne strane crkve. Manastirska riznica je značajna. U crkvi su freske iz 1587. i 1637. godine. Postoje i freske iz 19. veka. Riznica poseduje rukopisane knjige i nešto vrednih crkvenih starina.

Manastir Preobraženje: Manastir Preobraženje prvi put se u pisanim izvorima javlja 1525. godine. Delatnošću vladike Nikolaja Velimirovića, 1938. godine započela je izgradnja novog Preobraženja, a dve godine kasnije radovi su završeni i manastir je osvećen. Po blagoslovu episkopa Nikolaja, život u ovom manastiru je organizovan po svetogorskom pravilu, što znači da nema ni parohiju niti imovinu, već mu je uloga misionarska. Manastirska slava: Preobraženje Gospodnje, 19. avgusta.Cena: 1600  din

 

Aranžman obuhvata

  • Prevoz turističkim autobusom (tv, video i audio oprema, klima).
  • Razgledanja i obilaske po programu.
  • Usluge pratioca grupe.
  • Agencijske usluge.

Način plaćanja

  • Gotovinskom uplatom 40% prilikom rezervacije, ostatak dvadeset dana pre putovanja.
  • 40% odmah, ostatak na jednu mesecnu ratu čekovima građana.
  • Kreditnim i platnim karticama na dve mesečne rata bez kamate.
  • Uplatom na tekući račun firme na osnovu izdatog predračun.      
Kalkulacija je rađena za najmanje 40 putnika.

Usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska.

Organizator putovanja je Turistička agencija „Alexandria Travel", licenca OTP 06/2014 izdata 28.01.2014. godine. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja. Molimo Vas da Opšte uslove putovanja pažljivo pročitate.

 VAVEDENJE-BLAGOVEŠTENJE-NIKOLJE-PREOBRAŽENJE

25.05.2019.

 

PROGRAM PUTOVANJA:

 

Polazak iz Beograda u 08:00 h

Dolazak u manastir Vavedenje. Nakon toga obilazak manastira Blagoveštenje. Odlazak u manastir Nikolje. Slobodno vreme u Ovčar Banji. Odlazak u manastir Preobraženje.

Povratak za Beograd.

Dolazak u Beograd u večernjim časovim.

 

 

 

Gde se nalazimo?
Prijatelji agencije

Prijatelje putem maila obaveštavamo o svim akcijama, popustima i poklonima naše Agencije. Pratite naše svakodnevne objave na Facebook stranici. Budite naš prijatelj!

Želim da budem prijatelj agencije
Autobuski prevoz

Dobrodošli na zvaničnu internet prezentaciju turističke agencije Alexandria Travel.

Svi podaci na sajtu su informativnog karaktera. Za detaljne informacije molimo pozovite agenciju.

(011) 630-11-20, (011) 630-11-21
(060) 630-11-20, (060) 630-11-21
agencija@alexandria.rs
Simina 21, Beograd
Radno vreme 09-19h, subotom 09-15h

www.draganel.com