Turistička agencija

Turistička agencija Alexandria Travel

Putujte pod srećnom zvezdom

Evropski gradovi / Lisabon-5 danaOtkrijte jedan od najlepših i najautentičnijih glavnih gradova Evrope – Lisabon, grad sa dušom i muzikom fada. Od 1256. godine, Lisabon je glavni grad Portugala. Proteže se uzvodno, severno od ušća reke Težo, okupirajući sedam brežuljaka među kojima se ističe Monsanto sa 226 metara nadmorske visine. Prošetajte ulicama Alfame, koja kao najstariji deo Lisabona, predstavlja jednu od najvećih atrakcija grada; upoznajte Bairro Alto, živopisan kraj u čijim se tradicionalnim kafanama na najbolji način može doživeti fado; obiđite znamenitosti istorijskog predgrađa Belem, istoimenu kulu, koja je pod zaštitom UNESCO-a i manastir Sv.Žeronima. Bajkoviti zamkovi Sintre i vile Kaškaiša će vas očarati. Vozite se simboličnim žutim tramvajima na liniji 28 i posetite čuveni Park nacija i Okeanarijum, najveći u Evropi. Svojom raskoši, prelepim građevinama različitih stilova, fado muzikom, Lisabon će vas ostaviti bez daha.Cena arnžmana: 479 eur

Specijalna cena: 449 eur

Plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu banke Intesa na dan plaćanja.

 

POPUSTI I DOPLATE:
• doplata za 1/1 sobu: 150 € (NA UPIT).

 

ARANŽMAN OBUHVATA:


• avio prevoz na relaciji Beograd – Minhen – Lisabon – Frankfurt – Beograd (prevoznik Lufthansa).
• transfer aerodrom – hotel – aerodrom,
• smeštaj u hotelu sa 3* na bazi 4 noćenja sa doručkom (kontinentalni švedski sto), 
• smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobama,
• usluge lokalnih vodiča kao i vodiča agencije,
• agencijske usluge.

 

ARANŽMAN NE OBUHVATA:


• aerodromske takse: 180 € (podložno promeni),
• fakultativne programe, 
• međunarodno zdravstveno osiguranje: Za osobe do 18 godina 721,00 dinara, od 19 do 70 godina 1.081,00 dinara i od 71 do 86 godina 2.162,00 dinara,
• boravišnu taksu koja iznosi 2 € po osobi i noći i plaća se direktno na recepciji hotela.

MOGUĆI NAČINI PLAĆANJA:


1) 30% prilikom rezervacije, a ostatak 10 dana pre putovanja,
2) 30% prilikom rezervacije, a ostatak na jednake rate čekovima građana do 20.03.2020. godine ,
3) 30% prilikom rezervacije, a ostatak na rate putem kredita poslovnih banaka, 
4) Platnim karticama (Dina, Master, Maestro, Visa),
5) 30% prilikom rezervacije, a ostatak kreditnim karticama BANCA INTESE do 6 mesečnih rata bez kamate.

 

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA:


• SINTRA – KABO DA ROKA – KAŠKAIŠ - EŠTORIL - Cena 60 € obuhvata: autobuski prevoz od hotela po predvidjenoj turi, ulaznicu u Nacionalnu palate u Sintri, usluge lokalnog vodiča i vodiča agencije 
• BATALJA – NAZARE - OBIDOŠ - Cena 60 € obuhvata: autobuski prevoz po turi, ulaznicu u manastir u Bataljii kao i usluge lokalnog vodiča kao i vodiča agencije
• PARK NACIJA – Cena 15 € obuhvata odlazak metroom i razgledanje čuvenog mosta Vasko da Gama, železničke stanice Oriente kao i svih ostalih građevina koje pripadaju istom kompleksu

Minimum za realizaciju fakultativnih izleta je 15 putnika (po navedenim cenama). Prijavljivanje za izlete je priikom prijavljivanja za putovanje, a plaćanje je u Lisabonu.

 

SMEŠTAJ U NAVEDENOM HOTELU:


Hotel FINICIUS CHARME 3*

Ovaj savremeni objekat je smešten u mirnom kraju grada na oko 1 km pešice od popularnijih gradskih trgova Restauradoreš i Rosio. Metroom, čija je stanica u blizini hotela, lako se može stići i u sve ostale delove grada. U sklopu hotela je restoran, bar, poslovni prostor a sve sobe su opremljene kupatilom, klima uredjajem, sefom, fenom i Tv. Besplatan internet je dostupan u celom hotelu. Doručak se servira po principu švedskog stola.
http://www.hotelfenicius.pt

Kalkulacija je rađena za najmanje 20 putnika.
Termin putovanja: 08.11.2019.-12.11.2019.

Program putovanja:

 

1 dan BEOGRAD – MINHEN – LISABON


Sastanak putnika na beogradskom aerodromu Nikola Tesla u 15.00 h kod šaltera Plana toursa (br. šaltera 705). Poletanje aviona za Minhen u 17.00 h (let LH 1729 ). Sletanje u Minhen u 18.35 sati. Nastavak putovanja za Lisabon u 20.55 h (let LH 1792). Sletanje u Lisabon u 23.00 h. Transfer do hotela. Noćenje. 

2 dan LISABON 

Doručak. Polazak na četvoročasovno panoramsko razgledanje. Lisabon je jedan od najstarijih glavnih gradova sveta koji se prostire duž desne obale reke Težo. Vožnja autobusom do parka Edvarda VII sa lepim pogledom na trg Pombal i glavnu gradsku ulicu Liberdade. U nastavku vožnja do kvarta grada zvanog Belem i obilazak remek-dela arhitekture 16. veka, manastira Svetog Žeronimuša. Pored manastira su i dva spomenika različitih epoha, kula Belem i Spomenik otkrićima. Sledi odlazak u najstariji deo Lisabona. Pešačko razgledanje Alfame i njenih uskih i strmih uličica kao i vidikovaca odakle se otkriva izvanredna panorama na veći deo grada. Odlazak autobusom do glavnih trgova Il Komersio, Rosio i Restauradoreš odakle se otkriva pogled na kulu Santa Žušta, pozorište kraljice Marije i nekoliko obližnjih spomenika. Slobodno posle podne ili mogućnost odlaska na poludnevno fakultativno razgledanje Parka nacija, savremenog kompleksa izgradjenog za potrebe Svetske izložbe Expo održane u Lisabonu 1998. godine. Noćenje. 

3 dan LISABON

Doručak. Slobodan dan ili mogućnost odlaska na celodnevni fakultativni izlet do Sintre, Kabo da Roke i Lisabonske rivijere. Vožnja do Sintre traje oko 45 minuta. Po dolasku razgledanje Nacionalne palate, letnje rezidencije portugalskih kraljeva, koja je prvobitno izgradjena još za vreme vladavine Mavara. U nastavku razgledanje Kabo da Roka, krajnje zapadne tačke Portugala i Evropskog kontinenta. Obilazak Kaškaiša, gradića na obali Atlantika i utočišta mnogih evropskih vladara za vreme Drugog svetskog rata u kom Portugal nije učestvovao. Povratak u Lisabon kroz Eštoril i pored ušća reke Težo u Atlantik. Trajanje izleta od 09.00 – 17.00 h Slobodno vreme. Noćenje. 

4 dan LISABON

Doručak. Slobodan dan ili mogućnost odlaska na celodnevni fakultativni izlet u Batalju, Nazare i Obidoš. Po dolasku u Batalju razgledanje manastita Santa Maria da Viktoria koji je izgradjen po nalogu kralja Žoaoa I i posvećen je velikoj pobedi u bici kog Alžubarote. Nastavak vožnje do obale Atlantika, do popularnog letovališta Nazare, na obali okeana. Vožnja do Obidoša, vrlo prijatnog i elegantnog gradića. Cveće, voće, bele vile, asfaltne staze, mirne ulice – sve je slično scenografiji iz dobre bajke. Verovatno je zato i izabran za mesto gde se održalo bajkovito venčanje budućih kraljeva , desetogodišnjeg Alfonsa (budući Alfonso V) i osmogodišnje Izabele. Povratak u Lisabon.Trajanje izleta od 08.30 – 17 h. Slobodno vreme. Noćenje.

5 dan LISABON – FRANKFURT – BEOGRAD

Doručak. Slobodno vreme do polaska. Sobe se napuštaju u 12.00 sati. Transfer do aerodroma u 14.00 h. Poletanje aviona za Frankfurt u 16.50 h (let LH 1169). Obrok tokom leta. Sletanje na frankfurtski aerodrom u 20.55 h. Nastavak putovanja za Beograd u 21.50 h (let LH 1410). Obrok u avionu. Sletanje na beogradski aerodrom Nikola Tesla u 23.35 sati.NAPOMENE:

Specijalna ponuda je ogranicena na određen broj mesta na polasku.
Agencija ne snosi odgovornost za nedobijanje vize i u tom slučaju smatra se da je putnik odustao od putovanja i podleže troškovima otkaza putovanja prema Opštim uslovima. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju. Preporučuje se putnicima, državljanima Srbije, da se informišu o uslovima ulaska u zemlje u koju putuju (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju...). Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Uz ovaj program važe opšti uslovi organizatora putovanja turističke agencije Plana Tours, licenca OTP 506/2010 od 04.03.2010.

Cenovnik br. 1 od 05.02.2019.

Potvrda o garanciji putovanja:

Turistička agencija PLANA TOURS poseduje garanciju putovanja u visini od 300.000 evra za slučaj insolventnosti organizatora putovanja i za slučaj naknade štete koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja koje su određene Opštim uslovima putovanja i programom putovanja, po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0047 / 2018 od 25.01.2018. godine, polisa broj 300060664 od 28.12.2017. godine. Akcionarskog društva za osiguranje DDOR Novi Sad. Aktivira se kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU YUTA, Ulica Kondina br. 14, Beograd, +381.11/3228.686, +381.11/3228.687, prijavom na adresu ili na e-mail: garancijaputovanja@yuta.rs.

Gde se nalazimo?
Prijatelji agencije

Prijatelje putem maila obaveštavamo o svim akcijama, popustima i poklonima naše Agencije. Pratite naše svakodnevne objave na Facebook stranici. Budite naš prijatelj!

Želim da budem prijatelj agencije
Autobuski prevoz

Dobrodošli na zvaničnu internet prezentaciju turističke agencije Alexandria Travel.

Svi podaci na sajtu su informativnog karaktera. Za detaljne informacije molimo pozovite agenciju.

(011) 630-11-20, (011) 630-11-21
(060) 630-11-20, (060) 630-11-21
agencija@alexandria.rs
Simina 21, Beograd
Radno vreme 09-19h, subotom 09-15h

www.draganel.com