Turistička agencija

Turistička agencija Alexandria Travel

Putujte pod srećnom zvezdom

NOVA GODINA / Istanbul-2 noćenjaIstanbul, ta nekada drevna prestonica Vizanta, a potom i Konstantinopolj, najlepši grad sveta, uvek je našim putnicima divan domaćin i nezaboravna inspiracija. Uz fantastične obilaske vođeni profesionalnim i ljubaznim vodičima, putnici će lično doživeti nezaboravne priče o crkvi Svetoj Sofiji (Aja Sofija muzej), antičkom Hipodromu, Plavoj džamiji, Konstantinovom stubu, dok će poseta muzejskom, a davno i dvorskom kompleksu palati Topkapi, darovati sve čari života u okruženju velikih sultana, od magije harema, do jedne od najlepših riznica na svetu. Poklonjenje čudotvornim moštima Svetog Jovana Krstitelja, njegovoj levoj ruci i lobanji, posebno je veličanstveni momenat obilaska riznice, uz potonju priliku da se sa carskih terasa putnici dive panorami na Bosfor i Mramorno more.

Smešteni u kraju Laleli, samom centru trgovačke zone, bićemo okruženi na stotinama robnih kuća gde dolaze trgovci iz celog sveta kupujući najkvalitetniju garderobu na veliko i malo. Nedaleko se nalazi i Kapali čaršija, ali i najpovoljnije prodavnice kožne garderobe i krzna, kao i restorani, prodavnice ukusnih ratluka, baklava, marketi i razni butici. U blizini je i džamija Bajazitova i legendarna Sulejmanija, s grobovima Sulejmana Veličanstvenog i sultanije Hurem.

Večernje šetnje po sasvim bezbednim i čarobno osvetljenim lokalitetima, kao i prisustvovanje  liturgiji u Carigradskoj patrijaršiji, okruženi istorijom, u ambijentu gde počivaju svetiteljke i sveci, između ostalog i Sveti Jovan Zlatousti, zvuci pevanja na staro-slovenskom, dodir stuba na kojem je mučen Isus Hrist, sećanje na vekovne borbe pravoslavne vere da opstane u svim iskrenim srcima, ali i na obali Bosfora, deo su nezaboravnog doživljaja. Uz brojne panoramske vožnje, Istanbul će nam biti dočaran kroz najzanimljivije priče, uz iznenađujuće glamuroznu posetu palati Dolmabahče na obali Bosfora, poslednjem vladarskim kutkom Osmanlijskih sultana i čuvenog Kemala Ataturka.

Gradove grade raspoloženja ljudi, a u Istanbulu vlada  osećanje saživota. Mi, u stvari, nećemo samo posetili ovaj grad, mi ćemo, tokom ovog putovanja, u njemu nakratko i živeti.Cena aranžmana: 99 eur

SPECIJALNA CENA: 79 EUR

U cenu aranžmana je uračunato:

 • Prevoz modernim turističkim autobusom na datoj relaciji (AC, CD-DVD oprema)
 • Smeštaj na bazi 2 noćenja sa doručkom u hotelu 3/4* prema programu putovanja
 • Smeštaj u 1/2 ili 1/2+1 klasičnim sobama (svaka sadrži kupatilo tuš/wc, telefon i TV)
 • Usluge stručnog lokalnog vodiča na srpskom jeziku
 • Usluge turističkog pratioca tokom putovanja
 • Organizacija putovanja i agencijske usluge

 

U cenu aranžmana nije uračunato:

 • Obavezno putno zdravstveno osiguranje sa pokrićem za Covid-19
 • Doplata za transfer iz Novog Sada 20 evra (minum 4 putnika)
 • Doplata za 1/1 sobu 40  eur
 • Individualni troškovi

Fakultativni izleti:


 • Vaseljenska patrijaršija i Krstarenje Bosforom -20
 • Zidine Carigrada-Pjer Loti-Vlaherna - 15
 • Istorijski deo grada (Aja Sofija, Hipodrom, Plava džamija, Topkapi palata)- 35
 • Doček Nove godine na krstarenju brodom - 75€

(Fakultativni obilasci biće realizovani uz minimum prijavljenih 30 putnika)

 

Uslovi plaćanja:

 • 40% prilikom rezervacije, ostatak 20 dana pre putovanja
 • 40% prilikom rezervacije, ostatak na četiri mesečne rate čekovima građana bez uvećanja
 • Platne ( visa, maesto, master, dina) i kreditnim karticama Bance Intese na rate bez uvećanja
 • Uplatom na tekući račun firme na osnovu izdatog predračuna

Kalkulacija je rađena za najmanje 35 putnika.

Usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska.

Organizator putovanja je Turistička agencija „Alexandria Travel", licenca OTP 219/2020 izdata 01.02.2020. godine. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja. Molimo Vas da Opšte uslove putovanja pažljivo pročitate.

 

OPISI HOTELA:

 

Napomena za hotel:

Potpisivanjem Ugovora o putovanju stranka prihvata svaki hotel odgovarajuće kategorizacije i opisa navedenog u Programu putovanja.

Organizator odmah po zvaničnoj potvrdi rezervacije od strane partnera, obaveštava putnike o nazivu hotela putem sajta:

www.alexandria.rs

  NOVA GODINA U ISTANBULU

VASELJENSKA PATRIJARŠIJA,KRSTARENJE BOSFOROM,VLAHERNA,PJER LOTI,EJUP DŽAMIJA,AJA SOFIJA,HIPODROM, PLAVA DŽAMIJA,TOPKAPI PALATA,KAPALI ČARŠIJA

 

30.12.2020.-03.01.2021.

 

 

1.dan: (sreda 30.12) Beograd

 

Polazak iz Beograda u 16h. Udobna noćna vožnja preko Srbije, Bugarske i Turske, uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i carinskih formalnosti.

 

 

2. dan: (četvrtak 31.12.) Istanbul / Slobodno vreme, Doček Nove godine

 

Dolazak u Istanbul u prepodnevnim časovima. Smeštaj u hotel koji se nalazi u centralnoj gradskoj zoni Aksaray/Laleli, poznatoj po brojnim trgovačkim kućama, prodavnicama robe od kože i legendarnim bazarima. Slobodno vreme. Naša preporuka – Obilazak obližnje Kapali čaršije (bazar sa preko 4000 radnji) i uživanje u tradicionalnom šopingu u brojnim tržnim centrima nedaleko od hotela.

U večernjim časovima mogućnost organizovanja dočeka Nove godine u hotelu, restoranu ili na krstarenju brodom.

Fakultativni odlazak na neki od ponuđenih programa i veličanstveni doček Nove 2021. godine sa raskošnom večerom i neograničenim pićem, uz veličanstveni folklorni program, sa dervišima, trbušnim plesačicima i ostalim biserima Orijenta.  Noćenje.

 

3. dan: (petak 01.01.) Istanbul / Vaseljenska patrijaršija, Krstarenje Bosforom, Beogradska mahala, Zidine Carigrada, Vlaherna, Pjer Loti, Ejup džamija i turbe Mehmed Paše Sokolovića

 

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativni izleti.

 

Fakultativni izleti:

Vaseljenska patrijaršija i Krstarenje Bosforom -panoramska vožnja kroz Istanbul u jutarnjim časovima i poseta Vaseljenskoj patrijaršiji za vreme trajanja bogosluženja uz mogućnost kraće posete Svetoj liturgiji. Celivanje moštiju Sveta Tri Jerarha i prvih hrišćanskih svetiteljki, kao i poklonjenje čudotvornim ikonama i stubu na kojem je bičevan Isus Hristos. Nakon posete Patrijaršiji, odlazak na Krstarenje Bosforom, možda najlepše krstarenje koje se može doživeti. Tokom vožnje ćete imati prilike da čujete interesantne priče o Istanbulu i njegovim kvartovima, džamijama, palatama dok ih posmatramo iz jedne potpuno drugačije perspektive.

Zidine Carigrada (Beogradska mahala, Beogradska kapija, Pjer Loti vidikovac, Ejup džamija i turbe Mehmed Paše Sokolovića, Vlaherna)- izlet koji spaja vizantijsko nasleđe, osmanski period i najznačajnije tačke koje su vezane za Srbe u Istanbulu. Panoramska vožnja pored carigradskih bedema koji predstavljaju jedan od najmonumentalnijih i najboljih primera fortifikacione arhitekture na svetu. Smatra se da su praktično neosvojivi u slučaju kada u gradu ima dovoljno branilaca da ih opsluže, a tokom svoje milenijumske uloge u zaštiti Carigrada poklekli su samo dva puta. Nalaze se na unescovoj listi svetske baštine. Tokom vožnje oko bedema imaćete priliku da vidite i čujete priču o carigradskim Srbima, videćete Beogradsku kapiju koju je podigao despot Đurađ Branković, Beogradsku crkvu, Beogradsku džamiju, Beogradski memorijal, a nakon toga zaustavićemo se na obodu zidina da bi se popeli žičarom na vidikovac Pjer Loti, jedno od najlepših mesta  u gradu i potom posetili Ejup džamiju i grobnicu Mehmed Paše Sokolovića. U nastavku izleta panoramska vožnja kroz Istanbul i kratka poseta crkvi Vlaherna u kojoj se Presveta Bogorodica pojavila u 10. veku držeći u rukama pokrov- odakle je i nastao praznik Pokrova Presvete Bogorodice. Povratak u hotel.

 

4. dan (subota 02.01.): Istanbul / Aja Sofija, Hipodrom, Plava džamija, Topkapi palata

 

Doručak. Napuštanje hotela do 12h. Planiran polazak za Beograd je u popodnevnim časovima. Slobodno vreme za individualne aktivnosti do polaska ili poludnevni fakultativni izlet.

Fakultativni izlet:

Istorijski deo grada- poseta Aja Sofiji, kompleksu antičkog Hipodroma, Plavoj džamiji, Topkapi palati. U pratnji stručnog vodiča organizovani obilazak najvećih kulturno–istorijskih znamenja Carigrada.

Sveta Sofija je remek delo vizantijske arhitekture; završena je 537. godine po nalogu vizantijskog cara Justinijana I; bogato ukrašena služila je kao pravoslavna crkva i sedište vaseljenskog patrijarha; 1453. godine osvojena od strane Osmanlija i pretvorena u džamiju, sve do 1935. godine kada postaje muzej. Od jula 2020. godine Aja Sofija je ponovo pretvorena u džamiju, čime je poništena odluka Saveta ministara iz 1934. godine.

Antički Hipodrom je podignut oko 203. godine; kasnije obnavljan i proširen; hipodromske igre u njemu su održavane sve do 1204. kada je opljačkan i više nije obnavljan. Ovde su sačuvani čuveni spomenici - Teodosijev i Egipatski obelisk, kao i legendarni Zmijski stub.

Poseta jednoj od najlepših istanbulskih džamija: Plavoj džamiji (Sultan Ahmetovoj džamiji) koja je dobila taj naziv zbog 20.000 plavih pločica koje pokrivaju unutrašnjost kupole.

Palata Topkapi bila je glavna rezidencija svih osmanskih sultana skoro 400 godina. Izgrađena je na zahtev Mehmeda II Osvajača kada je zauzeo Istanbul. Iz Topkapi palate vođeni su svi državni poslovi. Ova palata je bila samo “srce” Osmanskog carstva. Tu se, takođe, nalazio i sultanov harem. Ova palata je izuzetno raskošno ukrašena velikim količinama zlata i sadrži brojne vredne predmete: Mojsijev štap, Davidov mač, mošti Sv. Jovana Krstitelja.

 

Polazak za Srbiju u popodnevnim satima uz prijatnu noćnu vožnju kroz Tursku i Bugarsku.

 

5. dan (nedelja 03.01.): Beograd

 

Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim satima. Kraj programa.

 

 

 VAŽNA NAPOMENA: Rok važenja putne isprave mora biti najmanje 6 meseci od dana ulaska u Republiku Tursku.

Gde se nalazimo?
Prijatelji agencije

Prijatelje putem maila obaveštavamo o svim akcijama, popustima i poklonima naše Agencije. Pratite naše svakodnevne objave na Facebook stranici. Budite naš prijatelj!

Želim da budem prijatelj agencije
Autobuski prevoz

Dobrodošli na zvaničnu internet prezentaciju turističke agencije Alexandria Travel.

Svi podaci na sajtu su informativnog karaktera. Za detaljne informacije molimo pozovite agenciju.

(011) 630-11-20, (011) 630-11-21
(060) 630-11-20, (060) 630-11-21
agencija@alexandria.rs
Simina 21, Beograd
Radno vreme 10-18h, subotom 09-15h

www.draganel.com