Turistička agencija

Turistička agencija Alexandria Travel

Putujte pod srećnom zvezdom

Poklonička putovanja / Fruškogorski manastiri"Vrgnut u tamnicu, blaženi Teodor bi hranjen Duhom Svetim. I prve noći javi mu se Gospod, i reče: Ne boj se, Teodore, jer sam ja s tobom. Ne uzimaj više zemaljske hrane i pića, jer ćeš biti u drugom životu, večnom i neprolaznom, sa mnom na nebesima. - Rekavši to, Gospod otide od njega. A sveti Teodor stade pevati i veseliti se; pridruži mu se veliko mnoštvo svetih Anđela. Kada stražari tamnički čuše divno pevanje, potrčaše k vratima tamničkim, videše da su zaključana i da su pečati čitavi. Tada pogledaše kroz prozorče, i videše mnoge ljude u belim haljinama gde zajedno sa svetim Teodorom pevaju. Uplašeni, oni izvestiše namesnika Publija. Ovaj odmah ustade i hitno dođe tamnici. I vide da su vrata zaključana i pečati čitavi. A kad ču gde unutra pevaju neki sa svetim Teodorom, on naredi da naoružani vojnici opkole tamnicu. Mislio je da se unutra sa svetim Teodorom nalaze neki hrišćani. No kad uđe unutra, on nikog ne nađe osim slugu Hristovog Teodora, okovanog u verige i klade. I spopade strah i trepet namesnika i one što behu s njim. I izišavši iz tamnice, opet zaključaše vrata i otidoše. Sudija naredi da se svetom Teodoru svaki dan daje po parčence hleba i malo vode. No veliki verni mučenik Hristov, - kao što je napisano: Pravednik će od vere živeti (Avak. 2, 4; Rim. 1, 17), - nikako nije hteo primati od njih ni hleba ni vode, govoreći im: Mene hrani Gospod moj i Car Isus Hristos".

iz Žitija Sv. Teodora TironaCena: 990 dinara

Aražman obuhvata

  • Prevoz turističkim autobusom (tv, video i audio oprema, klima).
  • Razgledanja i obilaske po programu.
  • Usluge pratioca grupe.
  • Agencijske usluge.

Način plaćanja

  • Gotovinskom uplatom 40% prilikom rezervacije, ostatak 20 dana pre putovanja
  • Uplatom na tekući račun firme na osnovu izdatog predračuna

Kalkulacija je rađena za najmanje 40 putnika.

Usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska.

Organizator putovanja je Turistička agencija „Alexandria Travel", licenca OTP 219/2020 izdata 01.02.2020. godine. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja.Molimo Vas da Opšte uslove putovanja pažljivo pročitate.Fruškogorski manastiri

(liturgija nad moštima Sv. Teodora Tirona u Novom Hopovu i poseta Krušedolu, Velikoj Remeti i Sremskim Karlovcima)

 

05.04.2020.

 

 

Polazak iz Beograda u 07:00 h. Putovanje preko Rume i Iriga do manastira Novo Hopovo. Prisustvovanje Svetoj Liturgiji nad moštima svetog Teodora Tirona koji se proslavlja na ovaj datum a koji je prvi svetac zaštitnik grada Venecije gde mu se nalazi i grob.

Manastir se nalazi na blagoj padini južnih obronaka Fruške Gore i predstavlja jednu od najznačajnijih riznica Srpske Pravoslavne Crkve kroz istoriju. Freskoslikarstvo iz Novog Hopova se smatra jednim od najznačajnijih na čitavom Balkanu i predstavlja najlepši primer vizantijskog kanona u živopisanju u Vojvodini. U Novom Hopovu je deo svog bogatog obrazovanja stekao Dositej Obradović koji se ovde i zamonašio.

Nakon Svete liturgije nastavak putovanja prema manastiru Krušedol. Obilazak manastira i slobodno vreme u manastirskom kompleksu. Manastir je zadužbina despota Đorđa Brankovića i njegove mati Angeline. Poklonjenje moštima svete Angeline. U manastiru su osim ktitora sahranjeni i kneginja Ljubica Obrenović, kralj Milan Obrenović, srpski patrijarsi Arsenije III Čarnojević i Arsenije IV Jovanović Šakabenta kao i mitropolit Isaija Đaković i vojvoda Stevan Šupljikac.

Nastavak putovanja prema manastiru Velika Remeta, popularnom Rajskom vrtu svete Fruške Gore čiji je iguman jedan od najvećih pravoslavnih duhovnika našeg vremena otac Stefan. Manastir je u 14. veku podigao sveti kralj Dragutin Nemanjić. Poseta crkvi posvećenoj Sv. Dimitriju i replici Vitlejemske pećine.

Nakon obilaska Fruškogorskih manastira nastavak putovanja prema Sremskim Karlovcima. Poseta Sabornoj crkvi Sv. Nikole i kratka pešačka tura centrom grada uz turističkog vodiča i zanimljivim pričama o čuvenoj Karlovačkoj gimnaziji, Patrijaršijskom dvoru, Kapeli mira i ostalim znamenitostima. Slobodno vreme za individualne aktivnosti.

Povratak u Beograd u popodnevnim časovima.

 

Gde se nalazimo?
Prijatelji agencije

Prijatelje putem maila obaveštavamo o svim akcijama, popustima i poklonima naše Agencije. Pratite naše svakodnevne objave na Facebook stranici. Budite naš prijatelj!

Želim da budem prijatelj agencije
Autobuski prevoz

Dobrodošli na zvaničnu internet prezentaciju turističke agencije Alexandria Travel.

Svi podaci na sajtu su informativnog karaktera. Za detaljne informacije molimo pozovite agenciju.

(011) 630-11-20, (011) 630-11-21
(060) 630-11-20, (060) 630-11-21
agencija@alexandria.rs
Simina 21, Beograd
Radno vreme 09-15h, subotom ne radimo

www.draganel.com