Turistička agencija

Turistička agencija Alexandria Travel

Putujte pod srećnom zvezdom

Poklonička putovanja / Blagovesti u manastiru Ćelije i Lelić"Duh našeg vremena ima jedan kategorički imperativ: carpe diem (grabi dan!): duh Hristove Večnosti ima svoj imperativ: carpe aeternitatem (grabi Večnost!). Za Hristovog čoveka svaki je dan ulaznica za Večnost. U svakom isečku vremena on živi Večnošću i radi Večnosti; on još ovde na zemlji ima život večni (Jn. 5,24). Za ...njega je vreme poprište na kome se on bori za život večni; kroz smrtnost on se bori za besmrtnost; kroz gorčinu -za blaženstvo; kroz vreme - za Večnost. Bori se za život večni, na koji si i pozvan. Čime? Verom, ljubavlju, pravdom, pobožnošću, trpljenjem, krotošću, žalostivošću, milostivošću (sr. 1. Tim. 6,10-12). - To je put bogočovečanski nasuprot putu čovečanskom. Krajnje je vreme da se promeni merilo: nije čovek mera svih stvari, već Bogočovek; ne treba meriti Večnost vremenom, već vreme Večnošću; ne Bogočoveka čovekom, već čoveka Bogočovekom; ne nebo zemljom, već zemlju nebom: ne um Božji umom čovečjim, već umom Božjim um čovečji. Duh vremena treba prilagođavati duhu Večnosti, ne obratno; duh čovek treba prilagođavati duhu Bogočoveka, ne obratno".

Ava JustinCena: 1200 dinara

Aražman obuhvata

  • Prevoz turističkim autobusom (tv, video i audio oprema, klima).
  • Razgledanja i obilaske po programu.
  • Usluge pratioca grupe.
  • Agencijske usluge.

Način plaćanja

  • Gotovinskom uplatom 40% prilikom rezervacije, ostatak 20 dana pre putovanja
  • Uplatom na tekući račun firme na osnovu izdatog predračuna

Kalkulacija je rađena za najmanje 40 putnika.

Usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska.

Organizator putovanja je Turistička agencija „Alexandria Travel", licenca OTP 219/2020 izdata 01.02.2020. godine. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja.Molimo Vas da Opšte uslove putovanja pažljivo pročitate.Blagovesti u manastiru Ćelije i Lelić

07.04.2020.

 

Polazak iz Beograda u 06:30 h. Dolazak u manastir Ćelije koji se nalazi na 6 km jugozapadno od Valjeva, na levoj obali reke Gradac.

Prisustvovanje Svetoj Liturgiji nad moštima Ave Justina. Obilazak crkve posvećene Svetim arhangelima Mihailu i Gavrilu kao i novoosveštanog trooltarskog hrama posvećenog Sv. Savi, Sv. Mariji Egipćanki i Sv. Justinu Filozofu kao i groba Sv. Justina Ćelijskog i groba Ilije Birčanina. Slobodno vreme u manastiru.

Odlazak do manastira Lelić koji se nalazi u istoimenom selu na desetak minuta vožnje od manastira Ćelije. Poklonjenje moštima Sv. Vladike Nikolaja Velimirovića. Manastirska crkva ima oblik u kome je moravski stil prožet sa novim arhitektonskim rešenjima. Živopis je jedinstven i urađen je po zamisli Sv. Vladike Nikolaja u kome scena Strašnog suda dominira nad ostalim biblijskim događajima. Manastirska prodavnica u Leliću je jedna od najlepših u Srbiji i u njoj se može nabaviti čuveni Lelićki med.

Nastavak putovanja prema Valjevu i obilazak Hrama Svetog Nektarija Eginskog u kome se nalaze čestice svetiteljevih moštiju a potom i obilazak Hrama Vaskrsenja Gospodnjeg, druge crkve po veličini u Srbiji. U crkvi je moguće kupiti svetu vodu i sveto ulje sa Egine.

Slobodno vreme za individualne obilaske u Valjevu. Naša preporuka: obilazak stare gradske četvrti Tešnjar, ulice Kneza Miloša, Muselimovog konaka, spomenika Vojvodi Mišiću i Desanki Maksimović…

Povratak u Beograd u popodnevnim časovima.

Gde se nalazimo?
Prijatelji agencije

Prijatelje putem maila obaveštavamo o svim akcijama, popustima i poklonima naše Agencije. Pratite naše svakodnevne objave na Facebook stranici. Budite naš prijatelj!

Želim da budem prijatelj agencije
Autobuski prevoz

Dobrodošli na zvaničnu internet prezentaciju turističke agencije Alexandria Travel.

Svi podaci na sajtu su informativnog karaktera. Za detaljne informacije molimo pozovite agenciju.

(011) 630-11-20, (011) 630-11-21
(060) 630-11-20, (060) 630-11-21
agencija@alexandria.rs
Simina 21, Beograd
Radno vreme 09-15h, subotom ne radimo

www.draganel.com