Turistička agencija

Turistička agencija Alexandria Travel

Putujte pod srećnom zvezdom

Poklonička putovanja / Atina-Egina 

SVETA EGINA

 

Sveti Nektarije Eginski čudotvorac i iscelitelj, načinio je od ostrva Egine u Saronskom zalivu Egejskog mora nadomak drevne Atine, najveće svetilište našeg vremena. Kolone vapijućih poklonika i hodočasnika celog hrišćanskog sveta hrle svetim moštima ovog čudesnog Božjeg ugodnika.

A Sveti Nektarije Eginski, blagi svetac i nežni otac, silom danom od Boga, leči suznim molitvenim uzdahom i dodirom svoga netljenog kivota. Danonoćno hodi neumorni Svetac eginskom obitelji i celom hrišćanskom vaseljenom. Odzvanja njegov svešteni hod i štap širom Božjeg sveta, od Egine do Atine, od Beograda do Petrograda, od Aljaske do Australije... Ko ima uši da čuje on čuje. Priziva i sabira Sveti Starac svoju duhovnu decu pod toplo roditeljsko okrilje. One koji mu dolaze u pohode srdačno dočekuje i očinski miluje, isceljuje neizlečive bolesti duše i tela, darujući obilje zdravlja, mira, radosti i blagoslova.

Ko god je došao u Svetu Eginu, zdrav ili bolestan, spokojan ili nespokojan, nije se vratio kući isti. Svakog je dotaklo ono „nešto“, za čim se traga celog života. Onaj mir nasušno potrebni, koji ovaj svet ne može dati. Ono dragoceno duhovno blago kojim se nebo kupuje.Cena: 129 EUR

Cena  aranžmana je izražena u eur po osobi, plaća se u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan plaćanja.

Aranžman obuhvata

 • prevoz autobusom turističke klase (visokopodni,klima,audio/video oprema) na navedenim relacijama
 • smeštaj na bazi 1 noćenja-Atina hotelski smeštaj  sa 3* ( ½, ½ + 1 standardnim  sobama) sa doručkom
 • Egina manastriski konak (višekrevetne sobe)
 • razgledanja i obilaske po programu
 • troškove organizacije i vođstva puta
 • usluge stručnog pratioca grupe tokom putovanja

Aranžman ne obuhvata

 • putno osiguranje 
 • individualni troškovi
 • doplata za 1/1 (Atina) iznosi 35 eur
 • Fakultativni izleti: Manastiri Sv.Jefrema i Pantokrator - 15 evra

(Fakultativni obilasci biće realizovain uz minimum prijavljenih 30 putnika)

Način plaćanja

 • 40% prilikom rezervacije, ostatak 20 dana pre putovanja
 • 40% prilikom rezervacije, ostatak na četiri mesečne rate čekovima građana bez uvećanja
 • Platne ( visa, maesto, master, dina) i kreditnim karticama Bance Intese na rate bez uvećanja
 • Uplatom na tekući račun firme na osnovu izdatog predračuna
Kalkulacija je rađena za najmanje 35 putnika.

Usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska.

Organizator putovanja je Turistička agencija „Alexandria Travel", licenca OTP 06/2014 izdata 28.01.2014. godine. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja. Molimo Vas da Opšte uslove putovanja pažljivo pročitate.

 


ATINA-EGINA

14.02.2020.-18.02.2020.

 

1.dan  BEOGRAD

Polazak iz Beograda. Lagana dnevna i noćna vožnja kroz Srbiju, Makedoniju i Grčku i usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja graničnih formalnosti.

2. dan  KAMARIZA-EGINA

Dolazak u prepodnevnim časovima u poklonički hram Sv. Nektarija u Kamarizu. Poklonjenje svetinji gde će se održati parastos blaženo usnulom arhimandritu Nektariju Vitalisu. Sveti Nektarije javio se starcu Nektariju Vitalisu 1980. godine i iscelio ga od raka pluća (pominje se u Akatistu ovaj događaj). Odlazak u luku Pirej i plovidba trajektom na Eginu. Dolazak u  manastir Sv. Nektarija. U manastiru ćemo imati priliku da celivamo njegove Sv. mošti koje se nalaze u crkvi Sv. Trojice, grobno mesto svetitelja, sobu u kojoj se čuvaju njegove lične stvari i ostali predmeti koje je koristio. Obilazak novoizgradjenog spomen-hrama posvećenog Sv. Nektariju. Smeštaj u manastirski konak i noćenje.

3.dan  EGINA-ATINA

Prisustvovanje Svetoj Liturgiji u manastiru Sv. Nektarija. Poseta manastiru Sv.velikomučenice Ekaterine. U riznici manastira se čuva delić njenih Sv. moštiju i čudotvorna ikona Sv. Spiridona Trimituskog. Odlazak trajektom sa ostrva u Atinu. Dolazak u Atinu i panoramsko razgledanje grada. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

4. dan ATINA-BEOGRAD

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Mogućnost organizovanja fakultativnog izleta do manastira Sv. Jefrema u Nea Makri i manastira Pantokrator. Povratak u Atinu. Polazak za Beograd oko podneva. Odlazak u Milesi i poseta manastiru Preobraženja Gospodnjeg, gde se nalazi kelija Sv. Porfirija Kavsokalivita. Dnevna i noćna vožnja uz kraće usputne pauze.

5. dan  BEOGRAD

Dolazak u prepodnevnim časovima u zavisnosti od uslova na putu i obavljanja graničnih formalnosti. Kraj programa.

 

 

Gde se nalazimo?
Prijatelji agencije

Prijatelje putem maila obaveštavamo o svim akcijama, popustima i poklonima naše Agencije. Pratite naše svakodnevne objave na Facebook stranici. Budite naš prijatelj!

Želim da budem prijatelj agencije
Autobuski prevoz

Dobrodošli na zvaničnu internet prezentaciju turističke agencije Alexandria Travel.

Svi podaci na sajtu su informativnog karaktera. Za detaljne informacije molimo pozovite agenciju.

(011) 630-11-20, (011) 630-11-21
(060) 630-11-20, (060) 630-11-21
agencija@alexandria.rs
Simina 21, Beograd
Radno vreme 09-19h, subotom 09-15h

www.draganel.com