Turistička agencija

Turistička agencija Alexandria Travel

Putujte pod srećnom zvezdom

Evropski gradovi / Atina 4 dana-avio prevozTERMINI: 11.10.2018.;  09.11.2018.; 

PROGRAM  PUTOVANJA:

1.dan  BEOGRAD – ATINA 

Sastanak putnika na beogradskom aerodromu “Nikola Tesla” kod šaltera KonTiki za polazak 11.10.2018. u 10:20h, za polazak 09.11.2018. u 11:15h. Redovni let za Atinu kompanijom Air Serbia za polazak 11.10.2018. u 12:20h, za polazak 09.11.2018. u 13:15h. Sletanje na aerodrom „Elefterios Venizelos“ u Atinu za polazak 11.10.2018. u 14:50h, za polazak 09.11.2018. u 15:45h. Po sletanju u Atinu odlazak na panoramsko razgledanje grada autobusom: gradski trgovi Omonija i Sintagma, spomenik Kolokotronisu, stari i novi Parlament, Kraljevska bašta, Predsednička palata, Evzoni - nacionalna garda, galerija Zapion, Zevsov hram na Marsovom polju, trijumfalna Hadrijanova kapija i stadion Kalimarmaro na kome su 1896. godine održane prve Olimpijske igre modernog doba i gde je bio cilj maratonske trke Letnjih olimpijskih igara 2004. godine. Transfer do hotela. Smeštaj u hotel. Slobodno poslepodne. Noćenje.

2.dan  ATINA 

Doručak. Slobodni dan za individualni razgled grada, kupovinu ili poludnevni fakultativni izlet do najjužnije tačke Balkanskog poluostrva - rta Sunion, gde se nalaze i ostaci Posejdonovog hrama, posvećenog Bogu mora. Cena izleta po osobi: 40 evra. Slobodno vreme. Noćenje.

3.dan  ATINA 

Doručak. Slobodan dan za individualni obilazak grada, kupovinu ili celodnevni  fakultativni izet na Peloponez (Argolida). Cena izleta po osobi: 65 evra.  Slobodno vreme. Noćenje.

4.dan  ATINA - BEOGRAD 

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultazivna poseta spomeničkom kompleksu iz „zlatnog doba” Periklove Atine na Akropolju: Propileji, Hram Beskrilne pobede, Erehtejon, Partenon (cena : 30 evra). Napuštanje soba do 10:00h i odjavljivanje iz hotela. Transfer do aerodroma. Poletanje aviona za Beograd u 16:35 (JU513) časova. Sletanje u Beogradu 17:15 časova. Kraj putovanja. Cena: 289 eur


CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA (Plaćanje u dinarima po prodajnom kursu Banca Intesa na dan uplate)

Deca do 11,99 godina i treća odrasla osoba u dvokrevetnoj sobi na upit.

U cenu putovanja je uračunato: Prevoz avionom na relaciji Beograd – Atina – Beogard , transferi autobusom aerodrom – hotel – aerodrom, panoramsko razgledanje Atine, smeštaj u dvokrevetnoj sobi u hotelima 3*,4* ili 5* na bazi usluge 3 noćenje sa doručkom (kontinentalni ili samoposluživanje) u Atini, usluge loklnog vodiča u Atini i troškovi organizacije putovanja. 

U cenu putovanja nije uračunato: Avio-takse oko 115,56 evra (od čega je 64 evra YQ ne podlaže refundaciji i 0.22 evra GR, 12 evra GR, 12.16 evra WP, 5 evra WQ, 0.98 evra RF, 16.72evra RS, 4.48 evra LG , podlažu refundaciji). Dinarski deo aranžmana u iznosu od 1790,00 rsd po rezervaciji. Avio-takse, se plaćaju po prodajnom kursu Banca Intesa, na dan uplate. Fakultativni izleti i posete takođe nisu uračunati u cenu aranžmana. Usled promena cene goriva na tržištu nafte, moguće je uvođenje doplate za gorivo, čiji iznos je podložan promeni do početka putovanja i važi će za sve prijavljene putnike. U cenu takođe nije uključeno međunarodno putno osiguranje.

Boravišne takse će se računati kao fiksni iznos po danu i po sobi, u zavisnosti od vrste smeštaja i iznosiće: 4 € za hotele sa 5*, 3 € za hotele sa 4*, 1,5 € za hotele sa 3*, 0,5 € za hotele sa 1-2*, 0.5 € dnevno za privatne sobe, studija i apartmane, plaćaju se na licu mesta


Fakultativni izleti : 

Akropolj – cena ulaznice na sam lokalitet - 30 evra 

Peloponez (Argolida) - Vožnja pored Eleusine (mesta gde je u antičko doba bila poštovana boginja Demetra u čiju čast su bile organizovane Eleusinske misterije) i Megare (čuvenog antičkog filozofskog centra) do Korintskog kanala. Posle kraće pauze nastavak putovanja do Epidaurusa, svetilišta boga Asklepija (Aesculap). Razgledanje čuvenog pozorišta poznatog po izuzetnoj akustičnosti. Odlazak do „zlatom bogate" Homerove i Šlimanove Mikene. Razgledanje: Lavlja vrata, Kiklopski zidovi, kraljevski krug grobova, ostaci Megarona (kraljevske palate u kojoj je, prema predanju, ubijen legendarni kralj Agamemnon) i Atrejeva riznica, čudo tehnike XIV veka p.n.e. (cena izelta oko 65 evra). Povratak u hotel.

Rt Sunion - Posle kraće pauze u živopisnoj luci Pirej, vožnja kroz poznata letovališta na Apolonovoj obali, nastavak putovanja ka steni gde se, prema mitologiji, sa ovim svetom rastao legendarni atinski kralj Egej i svoje ime podario okolnom moru. Na uzvišenju dominiraju ostaci nekadašnjeg hrama posvećenog Posejdonu, bogu mora. Povratak u Atinu i kraće zadržavanje u poznatom letovalištu Glifada. (cena izleta oko 40 evra). 


NAČINI PLAĆANJA: 
- gotovinski – avans od najmanje 40% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put.
- U slučaju promene kursa dinara, nenaplaćeni deo podleže promeni (valutna klauzula).
- čekovima građana do 6 mesečnih rata.
- platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
- kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
- kreditnim karticama izdatim Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata
- preko računa.
- kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).

OPIS HOTELA:

Hotel se nalazi na samo nekoliko minuta hoda od trga Omonia i istoimene metro stanice odakle metro linija saobraća do ostalih delova Atine. Hotel je na pešačkoj udaljenosti od brojnih znamenitosti Atine: Arheološkog muzeja, Akropolja, trga Sintagma, boemske četvrti Plaka i čuvenog Monastirakija. U sklopu hotela se nalazi bar, restoran i recepcija. Hotel ima 63 sobe. Sve sobe su opremljene kupatilom fenom za kosu, direktnom telefonskom linijom, SAT TV-om, frižiderom. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom (samoposluživanje).

www.achillionhotel.com OPŠTE NAPOMENE:

• Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po prodajnom kursu Banca Intesa na dan plaćanja.

• Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja

• Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.

• Krajnji rok za otkzivanje putovanja u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika koji je potreban za realizaciju programa 5 dana pre puta.

• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje ili ponudi putnicima mogućnost organizovanja individulanog putovanja za navedenu destinaciju uz promenu cene putovanja (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 25).

• Na letu Air Serbia dozvoljen je jedan prtljag maksimalne težine 20kg i jedan ručni prtljag maksimalne težine 8kg.

• Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje.

• Lokalna turistička agencija, organizator izleta, zadržava pravo promene datuma i vremena polaska na izlet. Cene fakultativnih izleta objavljene u programu važe ako se za iste prijavi 25 i više učesnika. Ukoliko je broj putnika manji, izlet se može organizovati, ali po nešto višoj ceni. 

• Grupni autobuski transfer se odnosi na broj putnika veći od 25. Ukoliko je broj putnika manji od tog broja, dodatno se naplaćuje iznos za individualni transfer.

• Sadržaj fakultativnih izleta podložan je izmeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, promenom radnog vremena i slično).. 

• Molimo putnike da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja agencije KonTiki Travel & Service d.o.o.


Važne napomene : 
- Putnici su u obavezi da daju tačna imena i prezimena, onako kako je naznačeno u pasošu, prilikom pravljenja rezervacije. U protivnom, svaka kasnija promena podleže dodatnoj naplati od strane avio-kompanija, a troškove snose sami putnici.

- Vremena letova su podložna promenama. Putnici će o tačnom vremenu leta biti obavešteni dva dana pre putovanja. Organizator putovanja ne snosi odgovornost u slučaju bilo kakvih promena leta od strane avio-kompanije.


U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0001/2018 od 10.01.2018. godine zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, Beograd, ul. Kondina br. 14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14 ili na e-mail:garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300060268, od 25.01.2018.godine, Akcionarskog društva za osiguranje ˮDDOR Novi Sadˮ.

Beograd, 27. Avgust 2018. KonTiki Travel & Service d.o.o Beograd-Stari Grad, Kolarčeva 3, 5 sprat
Program broj 1 Licenca OTP 80/2014 od 22.12.2014 – 15.12.2020.

Gde se nalazimo?
Prijatelji agencije

Prijatelje putem maila obaveštavamo o svim akcijama, popustima i poklonima naše Agencije. Pratite naše svakodnevne objave na Facebook stranici. Budite naš prijatelj!

Želim da budem prijatelj agencije
Autobuski prevoz

Dobrodošli na zvaničnu internet prezentaciju turističke agencije Alexandria Travel.

Svi podaci na sajtu su informativnog karaktera. Za detaljne informacije molimo pozovite agenciju.

(011) 63-01-120, 63-01-121, 33-46-324
agencija@alexandria.rs
Simina 21, Beograd
Radno vreme 09-19h, subotom 09-15h

www.draganel.com