Turistička agencija

Turistička agencija Alexandria Travel

Putujte pod srećnom zvezdom

Evropski gradovi / Amsterdam-7 danaAmsterdam je grad karakteristične holandske arhitekture, kanala, brodića i mostova. Na prvi pogled imaćete utisak da je u Amsterdamu vreme stalo u sedamnaestom veku koji je poznat kao zlatno doba holandske kulture. Jedan od osnovnih razloga zašto milioni turista posete Amsterdam u toku godine su zlatna imena holadnskih slikara zastupljenih u bogatim kolekcijama amsterdamskih muzeja. U Amsterdamu ćete nesumnjivo pronaci sve što trazite! Holandija je zemlja lala, klompi, sira, piva, vetrenjača, dijamanata, dvoraca, zemlje tolerancije i perfekcije koja se mora videti i doživeti.Cena aranžmana: 319 eur

Specijalna cena: 279 eur 

 

PAKET IZLETI za uplate u agenciji: 85 eur

Navedeni paket izleta uključuje:

 • Izlet Roterdam-Hag-Ševeningen
 • Izlet „Vetrenjače, klompe i sir“; Zanse Šans – Marken – Volendam sa pripadajućim ulaznicama

U slučaju da paket izleta nije rezervisan prilikom prijave i plaćen u agenciji, cene fakultativnih izleta za uplatu na licu mesta su:

 • Izlet Roterdam-Hag-Ševeningen – 50 €
 • Izlet „Vetrenjače, klompe i sir“; Zanse Šans – Marken – Volendam sa pripadajućim ulaznicama – 50 €
Cena aranžmana uključuje:
 • prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio-video oprema)
 • 4noćenja sa doručkom (kontinentalni „buffet“ - samoposluživanje) u hotelu sa 2** u regiji Dizeldorfa
 • smeštaj u 1/2 sobe (hotel ne poseduje trokrevetne sobe! sve sobe su sa francuskim ležajem; nema soba sa odvojenim ležajevima!)
 • usluge profesionalnog turističkog vodiča
 • obilazak Amsterdama i Brisela prema programu
 • organizacione troškove
Cena aranžmana ne uključuje:
 • Sve druge nepomenute usluge
 • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
 • OBAVEZNA DOPLATA za gradsku turističku taksu koja iznosi 3 € po osobi i noćenju (ukupno 12 € po osobi za sva 4 noćenja) – PLAĆANJE U AGENCIJI!
 • Obavezno međunarodno zdravstveno osiguranje koje pokriva osiguranu sumu od 30.000 € (može se dobiti u agenciji po ceni od oko 8 € u din.)
 • Krstarenje kanalima u Amsterdamu – 15 € (prijava i plaćanje isključivo na licu mesta)
 • Poseta brusionici dijamanata u Amsterdamu – 10 € (prijava i plaćanje isključivo na licu mesta)
 • Doplata za jednokrevetnu sobu 125 €
 • Doplata za dodatno sedište u autobusu 120 €

:PLAĆANJE SE VRŠI DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO KURSU UNICREDIT BANKE ZA EFEKTIVU NA DAN UPLATE

 • Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 30%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
 • Administrativnom zabranom na platu - 30% se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u eurima i NEMA UVEĆANJA, obračun se vrši po prodajnom kursu Unicredit banke na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20.10.2019.
 • Platnim i kreditnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO i DINA
 • Intesa kreditnom karticom Visa, Master, Maestro karticama – 50% se plaća prilikom rezervacije, ostatak duga je moguće platiti navedenim karticama najkasnije 15 dana pre polaska na maksimalno 6 mesečnih rata ili do oktobra 2019.
 • Zaposleni u preduzećima koja su članice „Fonda Solidarnosti“ plaćaju na 12 rata, ukoliko im Fond odobri Ugovor o administrativnoj zabrani
 • U mesečnim ratama ČEKOVIMAprilikom rezervacije plaća se 30% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 10 ili 20. u mesecu, a najkasnije do 20. 10.2019. Za rate koje dospevaju po povratku sa puta, deponuju se čekovi građana kao garancija plaćanja. Prilikom uplata po povratku sa puta, agencija obračunava ISKLJUČIVO dinarski iznos koji se uplaćuje po prodajnom kursu Unicredit banke na dan primanja novca, a ostatak duga se izražava u eurima. Agencija je u obavezi da po isplati duga za aranžman vrati deponovane čekove vlasniku! Prilikom predavanja čekova kao garancije odloženog plaćanja, agencija će izdati revers o primljenim čekovima. Ukoliko putnik poveri čekove na realizaciju agenciji, agencija će mu izdati račun

U sve cene je uračunat PDV od 20%

 

OPIS HOTELA:

Tačna imena hotela biće objavljena na web stranici 7 dana pre polaska na putovanje

HOTEL „IBIS DUESSELDORF CITY“ 2** https://www.accorhotels.com/gb/hotel-1443-ibis-duesseldorf-city/index.shtml ili sličan

Hotel se nalazi nedaleko od glavne Železničke stanice, i nedaleko od centra Dizeldorfa. Pripada grupaciji „Ibis Budget“ hotela, te je i sadržaj ovog hotela standardizovan. Poseduje recepciju, mali lobi, aperitiv bar, salon za posluženje doručka („buffet“). Sobe su veoma skromne, uredne i čiste. Sve poseduju malo kupatilo sa tuš-WC (odvod, bez kabine), centralni grejni sistem, TV.

Termini: 26.04.2019.

 

Program putovanja:

1. dan  Polazak iz mesta boravka u popodnevnim satima. Noćna vožnja preko Hrvatske, Slovenije, Austrije. Kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti. 

2. dan  DIZELDORF 

Prepodnevna vožnja preko Bavarske i dalje preko Hesena ka oblasti Severna Rajna-Vestfalija. Smeštaj u hotel u regiji DIZELDORFA u popodnevnim satima. Odmor. Noćenje.

3. dan  AMSTERDAM   

Doručak. Polazak u 8.30h na celodnevni izlet do AMSTERDAMA. Dolazak u Amsterdam oko 12h. Po dolasku sledi obilazak grada u trajanju od oko 2 sata. Razgledanje: Trg Dam sa Kraljevskom palatom, Nova crkva (Niuewe Kerk) – krunska crkva holandskih kraljeva, kanali, mostovi, najuža kuća u ulici Singel, plutajuća pagoda, Kula suza,… Slobodno vreme u distriktu Crvenih svetala… Fakultativno: krstarenje rekom Amstel uz razgledanje: Kanal Kajzer, Prinsengraht, kuća Ane Frank, luka Amsterdama,... Slobodno vreme u trgovačkoj ulici Kalverstrat ili za posete gradskim muzejima. Preporučujemo Rijksmuzeum – Nacionalni muzej sa sjajnom kolekcijom holandskih i flamanskih slikara (Rubens, Rembrant, Van Dajk,...), kuća Ane Frank(čuvena jevrejska devojčica koja je ostavila potresno svedočanstvo o okupaciji Amsterdama tokom Drugog svetskog rata), Muzej Hajnekena – muzej piva sa pivnicom, Muzej Van Goga, Muzej Madam Tiso – voštane figure... Polazak iz Amsterdama ka Dizeldorfu u 20h. Povratak u hotel kasno uveče. Noćenje.

4. dan  ROTERDAM – HAG – ŠEVENINGEN    

Doručak. Celodnevni fakultativni izlet (9.30h-23h). Polazak ka holandskoj prestonici, Hagu. Usputna poseta ROTERDAMU, industrijskom gradu i jednoj od najvećih luka na svetu. Panoramski obilazak uz razgledanje čuvenih kubičnih kuća koje predstavljaju remek-delo savremene arhitekture. Pauza u Roterdamu 1 sat. Dolazak u DEN HAG u popodnevnim satima. Obilazak istorijskog centra grada koji predstavlja sedište holandske vlade: Binenhof – palata Parlamenta, Galerija slika Maurichojs, Palata Mira – sedište Međunarodnog suda pravde... Slobodno vreme. Odlazak do letovališta na Severnom moru ŠEVENINGEN. Kraći boravak u centru ovog letovališta koje karakteriše promenada duga 3 km i mol koji 400 m zalazi u more. U središtu se nalazi nekadašnja banjska secesiona zgrada u kojoj se danas nalazi luksuzni hotel. Povratak u hotel do 23h. Noćenje.

5. dan  ZANSE ŠANS – MARKEN – VOLENDAM        

Doručak. Polazak u 9h na celodnevni fakultativni izlet sa nazivom „Vetrenjače, klompe i sir“. Odlazak do parka vetrenjači ZANSE ŠANS u kojem se nalazi desetak očuvanih vetrenjača koje su sve aktivne i danas. Poseta jednoj od vetrenjača uz prezentaciju rada i naravno tradicije. Kraće slobodno vreme za šetnju parkom. Nastavak putovanja do malog seoca MARKEN koje se nalazi na istoimenom poluostrvu. Poseta maloj radionici klompi uz sjajnu prezentaciju izrade holandske nacionalne obuće i naravno uz mogućnost kupovine autentičnih klompi. Odlazak u obližnji VOLENDAM u kojem će se posetiti mala fabrika sira uz prezentaciju i naravno mogućnost kupovine najkvalitetnijih vrsta holandskog sira. U živopisnom lučkom Volendamu ćemo posetiti i malu pekaru čuvenih biskvita uz prezentaciju pravljenja ove čuvene poslastice. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Povratak u hotel do 23h. Noćenje.

6. dan  DIZELDORF – BRISEL         

Doručak. Odlazak iz hotela u 9h. Putovanje do BRISELA (dolazak oko 12h). Panoramski obilazak belgijske prestonice i prestonice Evrope. Razgledanje: Atomium, park Laeken, četvrt muzeja, Eterbek, EU distrikt. Šetnja centrom grada uz razgledanje: Grand Plac – veličanstveni glavni trg, jedan od najspektakularnijih prostora Evrope, Katedrala Sv. Mihovila i Gudule, Gradska kuća, Maneken Pis – simbol grada, Berza, teatar La Monaj... Slobodno vreme u centru za uživanje u gradskom ambijentu, degustaciji belgijskih piva, peciva i čuvene čokolade ili kupovinu skupocene belgijske čipke... Polazak iz Brisela ka Srbiji oko 22h. Noćna vožnja preko Nemačke, Austrije, …

7. dan  Dnevna vožnja preko Slovenije i Hrvatske… Dolazak u Novi Sad/Beograd u kasnim večernjim satima. Kraj programa.Napomene:

 • PUTNIK JE U OBAVEZI DA ISPLATI ARANŽMAN 15 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA!
 • PUTNIK JE U OBAVEZI DA PRILIKOM POTPISIVANJA UGOVORA DOSTAVI ORGANIZATORU PUTOVANJA SVE TRAŽENE PODATKE, UKLJUČUJUĆI I BROJ PASOŠA! UKOLIKO PRILIKOM POTPISIVANJA UGOVORA NIJE OSTAVLJEN BROJ PASOŠA, ROK ZA DOSTAVU BROJA PASOŠA JE 24 SATA!!!
 • TAČNO VREME POLASKA I MESTO POLASKA BIĆE POZNATI ISKLJUČIVO JEDAN DAN PRE PUTOVANJA I BIĆE OBJAVLJENI NA WEB STRANICIORGANIZATORA
 • ODUSTAJANJE OD PUTOVANJA PUTNIKA JE REGULISANO ZAKONSKIM NORMATIVIMA I JASNO JE DEFINISANO OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA!

SASTAVNI DEO ARANŽMANA SU I POSEBNE NAPOMENE AGENCIJE ORGANIZATORA KOJE SE NALAZE U PROSTORIJAMA AGENCIJE, ILI NA WEB SAJTU. Posebne napomene su vezane za redosled sedenja u autobusu i mogućnosti doplate određenih sedišta, kao i za niz drugih elemenata bitnih za organizaciju putovanja i zadovoljstvo putnika! Pročitajte ih!

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta. ORGANIZATOR zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je rađen na bazi minimum 45 putnika. Uz ovaj aranžman važe opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa YUTA standardom. Organizator putovanja Fantast tourist d.o.o.,Jevrejska 8, Novi Sad. Licenca broj: OTP 152/2010. Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu polisu osiguranja br 300059948 „DDOR“ a.d.o. Novi Sad.

Cenovnik broj 1 od 05.12.2018.

Gde se nalazimo?
Prijatelji agencije

Prijatelje putem maila obaveštavamo o svim akcijama, popustima i poklonima naše Agencije. Pratite naše svakodnevne objave na Facebook stranici. Budite naš prijatelj!

Želim da budem prijatelj agencije
Autobuski prevoz

Dobrodošli na zvaničnu internet prezentaciju turističke agencije Alexandria Travel.

Svi podaci na sajtu su informativnog karaktera. Za detaljne informacije molimo pozovite agenciju.

(011) 630-11-20, (011) 630-11-21
(060) 630-11-20, (060) 630-11-21
agencija@alexandria.rs
Simina 21, Beograd
Radno vreme 09-19h, subotom 09-15h

www.draganel.com