Turistička agencija

Turistička agencija Alexandria Travel

Putujte pod srećnom zvezdom

Poklonička putovanja / Pokloničko putovanje u JašiČovek je večiti putnik, a život na zemlji je putovanje kroz neizvesnost bez putokaza i kompasa. Za hrišćane jedini pouzdani kompas je naš Spasitelj, koji je rekao: Ja sam put! Putokazi na tom putu su naše svetinje – manastiri i crkve. To su naša duhovna odmorišta i skloništa. U njima osećamo duboki mir duhovni, kakav se nigde osetiti ne može. Stil i sklad njihovih skromnih i nenametljivih zdanja, hramova i konaka, ne označava oholost i nasilje, već mir, krotost, smernost, tišinu, šaptanje i molitvu. Njima u pohode dolazimo iz udaljenih mesta, a u nedrrima i njihovom krilu osećamo toplinu roditeljskog doma. Jedan posve drugačiji nezemaljski svet skriva se iza tih drevnih zidina, kao iza neke meke i tanane zavese. Naše svetinje izražavaju dušu i tvorački duh i veru i viziju naših svetih predaka od Stefana Nemanje i Svetog Save pa sve do današnjih dana.

Zašto majka Crkva svojoj deci preporučuje poklonička putovanja?

Zato što su hodočašća hrišćanskim svetinjama put ka sebi. Traženje sebe u sebi. Traganje za svetlošću i plavim prostorima u našoj duši i našem srcu. Kad to nađemo našli smo sve.Tad možemo objaviti svima i sebi:

Nismo živeli uzalud!

— Vladika Nikolaj VelimirovićCena: 145 eur

Cena  aranžmana je izražena u eur po osobi, plaća se u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Expo banke na dan uplate.

Aranžman obuhvata

 • prevoz autobusom turističke klase (visokopodni,klima,audio/video oprema) na navedenim relacijama
 • smeštaj na bazi 3 noćenja prema programu putovanja u manastirskom konaku u višekrevetnim sobama
 • razgledanja i obilaske po programu
 • troškove organizacije i vođstva puta
 • usluge stručnog pratioca grupe i lokalnog vodiča  tokom putovanja

Aranžman ne obuhvata

 • putno osiguranje u iznosu od 1 € po osobi/ dnevno (19-70g), 0,5 € (do 19g), 2 € (70-75g), 2.5 € ( 75-85g) Suma osiguranja 35.000€
 • individualni troškovi

Uslovi  plaćanja

 • 30% prilikom rezervacije, ostatak deset dana pre putovanja
 • 30% prilikom rezervacije, ostatak na tri mesečne rate čekovima građana bez uvećanja
 • Platne ( visa, maesto, master, dina) i kreditnim karticama Bance Intese na rate bez uvećanja
 • Uplatom na tekući račun firme na osnovu izdatog predračuna

Kalkulacija je rađena za najmanje 40 putnika.

Usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska.

Organizator putovanja je Turistička agencija „Alexandria Travel", licenca OTP 06/2014 izdata 28.01.2014. godine. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja. Molimo Vas da Opšte uslove putovanja pažljivo pročitate.

 


28.03.2018. - 02.04.2018.

1.dan

Polazak iz Beograda. Lagana noćna vožnja kroz Rumuniju i usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja graničnih formalnosti.

2. dan

Dolazak u Jaši u prepodnevnim časovima. Odlazak u Sabornu crkvu na poklonjenje moštima Svete Petke. Poseta manastiru Sv.Tri Jerarha koji je podignut 1635 god. To je mesto gde su ranije boravile mošti Svete Petke.

Odlazak u manastir Vladičenj. Manastir je podignut 1908.god.i poseduje mošti Svetog Mine i Svete Nedelje. Noćenje.

3. dan

Odlazak u Sabornu crkvu na Svetu Liturgiju kraj moštiju Svete Petke. Poseta manastiru Hadambu koji je podignut 1659 godine. U manastiru se nalazi čudotvorna ikona Presvete Bogorodice koja je proplakala usled požara u manastiru. Odlazak u manastir Galata. Odlazak u manastir Četecuja koji je podignut izmedju 1669 I 1979 godine. Povratak u Sabornu crkvu na večernju službu i poklonjenje moštima Svete Petke. Noćenje u manastiru Vladičenj.

4. dan

Odlazak u Sabornu crkvu na Svetu Liturgiju kraj moštiju Svete Petke. Poseta manastiru Sihastrija (1655). Obilazak kelije i groba prepodobnog oca Kleope. Poseta manastiru Agapija. Manastir je podignut 1437. godine. Poznat je po monaškom selu. u kome se trenutno podvizava 315 monahinja. Poseta manastiru Varatek koji je podignut izmedju 1781 i 1785 godine. To je monaško selo u kome se podvizava 425 monahinja.

Poseta manastiru Njamc koji datira iz 1375 godine i smatra se majkom svih manastira. Mesto gde se podvizavao Sveti Pajsije Veličkovski čije se mošti tu i čuvaju u crkvi. U Sabornoj crkvi se čuva čudotvorna Ikona Presvete Bogorodice koju je naslikao Sveti Apostol i jevanđelist Luka. U manastir je doneta iz Lide. Noćenje u manastiru.

5. dan

Prisustvovanje Svetoj Liturgiji u manastiru Njamc. Povratak za Beograd.

6. dan

Dolazak u Beograd u jutarnjim časovima.

Gde se nalazimo?
Prijatelji agencije

Prijatelje putem maila obaveštavamo o svim akcijama, popustima i poklonima naše Agencije. Pratite naše svakodnevne objave na Facebook stranici. Budite naš prijatelj!

Želim da budem prijatelj agencije
Autobuski prevoz

Dobrodošli na zvaničnu internet prezentaciju turističke agencije Alexandria Travel.

Svi podaci na sajtu su informativnog karaktera. Za detaljne informacije molimo pozovite agenciju.

(011) 63-01-120, 63-01-121, 33-46-324
agencija@alexandria.rs
Simina 21, Beograd
Radno vreme 09-18h, subotom 09-15h

www.draganel.com