Turistička agencija

Turistička agencija Alexandria Travel

Putujte pod srećnom zvezdom

Poklonička putovanja / Svetinje Rumunije, Jaš - Sveta Petka ParaskevaSvetinje Vlaške

Manastir Tismana

Ženski manastir čiji je ktitor Sveti Nikodim Tismanski ktitor manastira Vratne u Srbiji. Manastir čuva dve Čudotvorne ikone Bogomajke kao i kivot sa sledećim Svetinjama:

 •  prst i naprsni krst Svetog Nikodima Tismanskog
 •  deo moštiju Svetog Jovana Zlatoustog
 •  deo moštiju Svetog Ignjatija Bogonosca

Manastir Bistrica

Ženski manastir posvećen Bogomajci čuva od 1497. godine mošti Svetog Grigorija Dekapolita. U blizini manastira nalazi se pećina u kojoj se nalaze dve crkve, isceliteljski izvor i Čudotvorna ikona Bogomajke.

Manastir Kurtea de Arđeš

Sedište Arđeške episkopije manastir je istovremeno i nekropola rumunske kraljevske porodice. U manastirskim crkvama čuva se grob Svetog Njagoja Basaraba kao i mošti devojčice Svete Velikomučenice Filoteje - zaštitnice dece.

Svetinje Bukurešta

Saborna rumunska pravoslavna crkva u Bukureštu

Na brdu mitropolije u strogom istorijskom centru grada sastavni je deo patrijaršiskog crkvenog kompleksa i čuva mošti Svetog Prepodobnog Dimitrija Basarabovskog, deo moštiju Svetog cara Konstantina i Svete carice Jelene i deo moštiju Svetog Nektarija Eginskog.

Crkva Svetog Georgija u Bukureštu

Crkva čuva šaku Svetog Nikole Čudotvorca, mošti Svetog Velikomučenika Konstantina Brankoveanua, Čudotvornu ikonu Bogomajke, Čudotvornu ikonu i rizu Svete Prepodobne Majke naše Paraskeve i deo moštiju Svetoga Nikole Čudotvorca.

Crkva Zlatar u Bukureštu

Posvećena Bogomajci crkva čuva Čudotvornu ikonu Bogomajke i ruku Svetog Velikomučenika Kiprijan.

Svetinje rumunske Svete gore

Manastir Njamc

Muški manastir u kome se čuvaju dve Čudotvorne ikone Bogomajke, mošti Prepodobnog Pajsija Veličkovskog, glava Svetog Simeona Divnogorca i mošti Svetitelja nepoznatog imena, koje su 1986. godine same podigle stazu ispod koje su se nalazile, i tako se same otkrile, jer se za njih do tada nije znalo. Jedna od te dve Čudotvorne ikone Bogomajke kopija je naše Trojeručice, a ikonu je doneo sa Svete Gore Prepodobni Pajsije Veličkovski.

U manastiru je svojevremeno bio starešina Prepodobni Pajsije Veličkovski, a monaški postrig je tu primio Prepodobni Jovan iz Njamca - Hozevit.

U crkvi Bogoslovije koja radi u okviru manastira čuva se prst Svetog Jovana Hozevita kao i određeni predmeti koji su mu pripadali - brojanica, pana.

Manastir Sihastrija

Najbrojniji muški manastir u Rumuniji.

U njemu se čuvaju dve Čudotvorne ikone Bogomajke i delići moštiju više Svetitelja.

U manastiru se nalazi grob i kelija čuvenog starca Oca Kleope, jednog od najvećih duhovnika 20. veka u celom pravoslavlju, kao i kelija u kojoj se nalaze određeni predmeti koji su pripadali takodje poznatom starcu, Ocu Pajsiju Olaru.

Manastir Varatek

Najbrojniji ženski manastir u Rumuniji podignut 1785. U manastiru se podvizava oko 450 žiteljnica.

U manastirskoj crkvi posvećenoj Uspenju Presvete Bogorodice čuva se Čudotvorna ikona Svete Ane, mošti Svetog Josifa iz Varateka kao i delići moštiju više Svetitelja.

Takođe se u manastiru čuva kivot sa moštima Starine Georgija Lazara, čuvenog mirjanina po svojim blagodatnim darovima koji se nalaze na listi predloženih za kanonizaciju u Rumunskoj pravoslavnoj crkvi.

Svetinje grada Jaša i Sučave

Saborna crkva (Jaš)

Nalazi se u centru grada u okviru mitropolitskog kompleksa.

U crkvi se čuva Čudotvorna ikona Bogomajke i Mošti Prepodobne Majke naše Paraskeve kao i kivot sa više Svetinja.

Manastir Svetih Triju Jerarha (Jaš)

Osnovan u prvoj polovini 17. veka. Prvobitno su onde počivale mošti Svete Prepodobne Majke naše Paraskeve. Danas je tu riza Prepodobne i deo moštiju Svetog Vasilija Velikog. Čuvena je spolja obrada zidova crkve - spolja je crkva u potpunosti prekrivena klesanim vezom u kamenu.

Crkva Svetog Spiridona Čudotvorca (Jaš)

Crkva se nalazi u krugu bolnica i čuva Čudotvornu ikonu Svetog Spiridona Čudotvorca. Na ikoni kod Svetiteljevih stopala ikona je čudesno izbrisana u obliku papuča - obuće.

Manastir Svetog Jovana u gradu Sučavi

Sedište Sučavske episkopije, Čuva kivot sa moštima Svetog Velikomučenika Svetog Jovana Sučavskog.

 Cena: u pripremi

Cena  aranžmana je izražena u eur po osobi, plaća se u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Marfin banke na dan uplate.

Aranžman obuhvata

 • prevoz autobusom turističke klase (visokopodni,klima,audio/video oprema) na navedenim relacijama
 • smeštaj na bazi 3 noćenja sa doručkom  ( kontinentalni švedski sto) prema programu putovanja u hotelima sa 3*  ½, ½ + 1 standardnim  sobama
 • razgledanja i obilaske po programu
 • troškove organizacije i vođstva puta
 • usluge stručnog pratioca grupe tokom putovanja

Aranžman ne obuhvata

 • putno osiguranje
 • individualni troškovi

Način plaćanja

 • 30% prilikom rezervacije, ostatak deset dana pre putovanja
 •  30% prilikom rezervacije, ostatak na tri mesečne rate čekovima građana bez uvećanja
 • Platne ( visa, maesto, master, dina) i kreditnim karticama Bance Intese na rate bez uvećanja
 • Uplatom na tekući račun firme na osnovu izdatog predračuna.

Kalkulacija je rađena za najmanje 40 putnika.

Usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska.

Organizator putovanja je Turistička agencija „Alexandria Travel", licenca OTP 06/2014 izdata 28.01.2014. godine. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja. Molimo Vas da Opšte uslove putovanja pažljivo pročitate.1. dan

Polazak iz Beograda u večernjim satima (21:00). Noćna vožnja sa usputnim pauzama.

2. dan

U ranim jutarnjim časovima dolazak u Manastir Tismana. Posle obilaska manastira, nastavak putovanja i poseta Manastiru Bistrica. U poslepodnevnim časovima dolazak u  Kurtea de Ardješ. Obilazak manastira. Noćenje.

3. dan

Posle doručka nastavak putovanja u ranim jutarnjim satima. Dolazak u Bukurešt u prepodnevnim časovima. Panoramsko razgledanje grada poznatog još i pod imenom „Mali Pariz“ obilazak Saborne rumunske pravoslavne crkveCrkve sv. Georgija i Crkve Zlatar. Slobodno vreme. U poslepodnevnim časovima nastavak puta. Noćenje.

4. dan

Posle doručka nastavak puta u jutarnjim časovima. Dolazak u grad Targu Neamt. Obilasci manastira: NjamcSihastrija Varatek; svi su u okolini grada. Noćenje.

5. dan

U ranim jutarnjim satima nastavak putovanja za Jaš (vožnja oko dva časa). Dolazak u Jaš u prepodnevnim satima. Sveta liturgija u Sabornoj crkvi; zatim poseta Manastiru sv. Triju Jerarha; odlazak u Crkvu sv. Spiridona Čudotvorca. U kasnim popodnevnim satima polazak iz Jaša. Dolazak u Sučavu i poseta Manastiru sv. Jovana Sučavskog. Polazak za Temišvar. Noćna vožnja.

6. dan

Sveta liturgija. Dolazak u Temišvar, panoramsko razgledanje grada. Poseta Sabornoj rumunskoj crkvi u Temišvaru. Slobodno vreme. Polazak za Beograd u popodnevnim satima. Putovanje sa usputnim zadržavanjima radi pauza. Dolazak u Beograd u večernjim satima.

Gde se nalazimo?
Prijatelji agencije

Prijatelje putem maila obaveštavamo o svim akcijama, popustima i poklonima naše Agencije. Pratite naše svakodnevne objave na Facebook stranici. Budite naš prijatelj!

Želim da budem prijatelj agencije
Autobuski prevoz

Dobrodošli na zvaničnu internet prezentaciju turističke agencije Alexandria Travel.

Svi podaci na sajtu su informativnog karaktera. Za detaljne informacije molimo pozovite agenciju.

(011) 63-01-120, 63-01-121, 33-46-324
agencija@alexandria.rs
Simina 21, Beograd
Radno vreme 09-18h, subotom 09-15h

www.draganel.com