Turistička agencija

Turistička agencija Alexandria Travel

Putujte pod srećnom zvezdom

Evropski gradovi / Južna Češka - Bohemija - 5 danaJUŽNA BOHEMIJA sa posetom BEČU

ČEŠKE BUĐEOVICE, ČEŠKI KRUMLOV, DVORAC HLUBOKA NAD VLTAVOM, BUDWEISER PIVARA, TREBON I TELČ             

Najlepši  predeli Češke Republike, slikoviti krajevi, gradovi i dvorci,čuveni ukusi i češko pivo.


1. dan: Beograd, Novi Sad

Polazak u večernjim satima iz Beograda i Novog Sada. Udobna noćna vožnja preko Mađarske sve do Beča, sa kraćim usputnim zadržavanjima.

2. dan: Beč, Češke Buđeovice

Dolazak u Beč u jutarnjim časovima, glavni grad nekadašnjeg dvoglavog Austougarskog carstva. Panoramska vožnja kroz centar grada i čuveni Ring – Dunavski kanali, palata Urania, Ministarstvo rata, istorijski hoteli Ritz, Imperial i dr, Muzej i Univerzitet primenjenih umetnosti, Gradski park sa spomenikom Štrausu, trg Švarcenberger, Musikverein teatar, Opera, spomenici Geteu i Mocartu, četvrt muzeja i dvorskih palata, Parlament, Dvorski park, Narodno pozorište, Gradska kuća, Betovenova kuća, Univerzitet, Votiv crkva, Marijahilfeštrase… Sledi kraća šetnja i dinamičan obilazak centra grada sa stručnim vodičem - trg Marije Terezije sa spomenikom kraljici i obližnjim Prirodnjačkim i muzejom Istorije umetnosti, dvorac i palata Hofburg, Heldenplac sa spomenikom Eugenu Savojskom, šetnja ulicama Kolhmarkt, Graben i Kartner, katedrala Sv. Stefana, Mocartova kuća, hotel Saher. Kraće slobodno vreme za individualne aktivnosti.  Oko podneva nastavak puta ka Češkoj Republici. Dolazak u Bohemiju i Češke Buđeovice u kasnim popodnevnim časovima i smeštaj u hotel. Nakon kraćeg predaha slobodno vreme za obilazak starog gradskog jezgra glavnog grada Južne Bohemije koje predstavlja mešavinu gotike, renesanse, baroka i arhitekture XIX veka - trg Otokara II, gradska većnica, Crna kula, dominikanski manastir... Slobodno vreme za večeru u nekoj od brojnih pivnica u postojbini Budweiser piva. Noćenje.

3. dan: Budweiser pivara, dvorac Hluboka nad Vltavom, Češki Krumlov

Dan namenjen jedinstvenim fakultativnim posetama, ili slobodnom vremenu u Češkim Buđeovicama.

Prva poludnevna fakultativna ekskurzija (Budweiser i dvorac Hluboka nad Vltavom) - Nakon doručka kraće putovanje do obližnje pivare Budweiser Budvar i jednočasovna tura sa stručnim vodičem sa obilaskom muzeja i postrojenja starih i novih prostora čuvene fabrike piva. Degustacija i poseta prodavnici suvenira. Sledi kraće putovanje do obližnjeg grada Hluboka nad Vltavou. Nakon kraće šetnje poseta Hluboka zamku, jednom od najlepših čeških, ali i zamaka na svetu. Obilazak vrtova i dvorišta u okviru dvorskog kompleksa iz XIII veka, dvorca koji je prvobitno građen u gotskom stilu, da bi u XIX veku nakon rekonstrukcije dobio romanski izgled, po ugledu na engleske dvorove. Prilika za uživanje na jednoj od najlepših terasa na svetu. Navedena fakultativna ekskurzija biće obavljena u prvoj polovini dana.

Druga poludnevna fakultativna ekskurzija (Češki Krumlov) – Drugi deo dana započinje udobnim i kraćim putovanjem najlepšim predelima Bohemije sve do Češkog Krumlova, bajkovitog  grada iz XIII veka na obali reke Vltave. Grad je jedno od najlepših mesta na svetu i pod zaštitom je UNESCO-a kao deo svetske kulturne baštine. Poseta zamku sa obližnjim vrtovima u kojima se nalazi  i jedinstveno rotirajuće pozorište. Šetnja dvorištima, mostovima i panoramskim terasama čuvenog dvorca. U pratnji stručnog vodiča obilazak i najlepših ulica i trgova grada. Priče o tajnama, atrakcijama i legendama Krumlova. Slobodno vreme za individualno razgledanje i uživanje u nekoj od brojnih pivnica uz više nego povoljne cene piva i čuvenih čeških specijaliteta. Mogućnost posete muzejima krivih ogledala, marioneta, voštanih figura, torture, dragog kamena Moldavita i drugim. Povratak u Češke Buđeovice u ranim večenjim časovima. Slobodno vreme. Noćenje.

(Napomena: Putnici koji se ne odluče za fakultativne izlete uživaju u slobodnom vremenu u Češkim Buđeovicama)

4. dan: Gradovi Trebon i Telč

Nakon doručka sledi napuštanje hotela i polazak za Trebon. Nakon kraćeg putovanja dolazak u grad i obillazak centra grada u pratnji stručnog vodiča: Masarikov trg, gradska kuća, zamak, Trg koza, Šarena Rozenberg ulica, obala jezera, Bertina banja, stara pivara... Slobodno vreme za predah i osveženje u nekoj od starih gostiona ili slastičara. Nastavak puta za Telč i dolazak u možda najslikovitije mesto u Češkoj. Kraći obilazak istorijskog centra grada i slobodno vreme u Moravskom gradu širom sveta poznatom  po koloritnim baroknim fasadama. Kraće putovanje do graničnog prelaza s Austrijom i slobodno vreme s posetom zabavnom, komercijalnom i šoping centru Exalibur, sa shoping mall-om, brojnim zabavnim sadržajima za najmlađe, zabavnom parku, free shop-u i dr. Polazak za Austriju i Srbiju u popodnevnim satima. Udobno putovanje kroz Austriju i Mađarsku sa dolazskom koji je planiran u ranim jutarnjim satima narednog dana.

5. dan: Novi Sad, Beograd

Dolazak u Novi Sad i Beograd u jutarnjim časovima. Kraj putovanja.Cena aranžmana: 110 eur htl 3*

                              120 eur htl 4*

Cena  aranžmana je izražena u eur po osobi, plaća se u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Marfin banke na dan uplate.

Aranžman obuhvata

 • prevoz autobusom turističke klase (visokopodni,klima,audio/video oprema) na navedenim relacijama
 • smeštaj na bazi 2 noćenja sa doručkom u ½, ½ + 1 standardnim  sobama u Češkim Buđovicama 3*
 • razgledanja i obilaske po programu
 • troškove organizacije i vođstva puta
 • usluge stručnog pratioca grupe tokom putovanja

Aranžman ne obuhvata

 • putno osiguranje
 • individualni troškovi
 • fakultativni izleti
Fakultativni izleti
 • Pivara Budweiser Budvar i dvorac Hluboka nad Vltavom – 15 eur
 • Češki Krumlov – 15 eur

Način plaćanja

 • 30% prilikom rezervacije, ostatak deset dana pre putovanja
 • 30% prilikom rezervacije, ostatak na tri mesečne rate čekovima građana bez uvećanja
 • Platne ( visa, maesto, master, dina) i kreditnim karticama Bance Intese na rate bez uvećanja
 • Uplatom na tekući račun firme na osnovu izdatog predračuna
Kalkulacija je rađena za najmanje 40 putnika.

Usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska.

Organizator putovanja je Turistička agencija „Alexandria Travel", licenca OTP 06/2014 izdata 28.01.2014. godine. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja. Molimo Vas da Opšte uslove putovanja pažljivo pročitate.

 

 Gde se nalazimo?
Prijatelji agencije

Prijatelje putem maila obaveštavamo o svim akcijama, popustima i poklonima naše Agencije. Pratite naše svakodnevne objave na Facebook stranici. Budite naš prijatelj!

Želim da budem prijatelj agencije
Autobuski prevoz

Dobrodošli na zvaničnu internet prezentaciju turističke agencije Alexandria Travel.

Svi podaci na sajtu su informativnog karaktera. Za detaljne informacije molimo pozovite agenciju.

(011) 63-01-120, 63-01-121, 33-46-324
agencija@alexandria.rs
Simina 21, Beograd
Radno vreme 09-19h, subotom 09-15h

www.draganel.com